top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sylvan Adams wint het wereldkampioenschap wegwielrennen in leeftijdscategorie 65-69Sylvan Adams, eigenaar en manager van het Israel - Premier Tech (IPT) wielerteam, en de man achter veel internationale sportevenementen in Israël, won de UCI Medio Fondo Road Race World Championships, georganiseerd als onderdeel van de World Cycling Championships in Glasgow. Adams werd tot wereldkampioen gekroond in zijn categorie, 65-69 jaar oud, nadat hij 87 km had afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 40 km/h.


Adams vertegenwoordigde Israël op het wereldtoneel en toonde vastberadenheid en vaardigheid tijdens de 87 kilometer lange route over glooiend terrein , die werd vergezeld door enthousiaste toeschouwers die de fietsers van over de hele wereld toejuichten.


Slechts één renner, Arnaldo Salazar uit Venezuela, kon het tempo van Adams evenaren en samen bouwden ze een voorsprong van 30 seconden op het achtervolgende peloton met nog 15 kilometer te gaan. In de eindsprint demonstreerde Adams zijn superieure kracht, liet Salazar achter zich en kwam in eenzame glorie over de finish.


Tijdens de ceremonie na de race zei Sylvan Adams , mede-eigenaar en rijder van het Israel-Premier Tech Cycling Team : “Ik ben erg blij dat mijn harde training zijn vruchten heeft afgeworpen en trots dat ik deze wereldtitel voor Israël heb gewonnen. Mijn ogen waren vochtig toen ze ons volkslied, Hatikva, speelden, waarbij ik emotioneel meezong.”


Foto SWpix

Voorafgaand aan deze overwinning had Adams tweemaal wereldkampioenschapsglorie behaald op de baan in wielerbanen, terwijl hij Canada vertegenwoordigde in 2013 en 2015. Deze laatste triomf heeft echter een speciale betekenis omdat het zijn eerste Wereldkampioenschapsoverwinning als Israëlische wielrenner markeert.


Op maandag neemt Adams het Masters-tijdritevenement op zich, vastbesloten om een ​​dubbele overwinning op het Wereldkampioenschap veilig te stellen. "Ik ben nog niet klaar. Ik zal mijn hart en ziel steken in het proberen om het Wereldkampioenschap Race of Truth te winnen voor de dubbele overwinning in Schotland”, zei hij.bottom of page