top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tactieken van kwade trouw leggen inhoudsmoderatie in Meta (Facebook) bloot


Foto NGO Monitor

Het nieuwste rapport van NGO Monitor documenteert de manieren waarop Meta (het moederbedrijf van Facebook) wordt gemanipuleerd door het anti-Israëlische NGO-netwerk onder de façade van mensenrechten te plaatsen.


Een artikel op de voorpagina in de Jerusalem Post bevatte de bevindingen van NGO Monitor over de ngo-campagne die de verwijdering door Facebook tegenging van inhoud die geweld aanmoedigde en Hamas prees tijdens het conflict van mei 2021.


NGO's 7amleh en Human Rights Watch (HRW) werkten rechtstreeks samen met meerdere Meta- en aan Meta-geassocieerde kaders, waaronder de Oversight Board en een extern bedrijf - BSR - en eisten lossere beperkingen die ophitsing tegen Israël mogelijk zouden maken.


Het NGO Monitor onderzoek legt de mythes bloot achter Meta's bewering dat ze onbevooroordeeld is in het modereren van de inhoud met betrekking tot Israël en het conflict.


Daarnaast levert NGO Monitor gedetailleerd bewijsmateriaal dat de extreme vooringenomenheid aantoont van de ngo's die Meta "adviseerden", en identificeren belangrijke Meta-functionarissen die voormalige werknemers zijn van de ngo's die de campagne leiden, waaronder HRW.


Bovendien hebben leden van de Oversight Board van Meta blijk gegeven van een duidelijke anti-Israëlische vooringenomenheid die had moeten leiden tot hun weigering. NGO Monitor zal dit onderzoek en de implicaties ervan blijven promoten.

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page