top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Technion biedt een veilige haven voor studenten uit het buitenland


Foto Technion


Als reactie op een golf van anti-Israëlische en antisemitische protesten op universiteitscampussen in het Westen – waaronder Ivy League-scholen en het Massachusetts Institute of Technology – nodigt het Technion -Israel Institute of Technology buitenlandse docenten en studenten uit om hun studie voort te zetten, les te geven en onderzoeksactiviteiten op de Technion-campussen in Haifa.


Technion-voorzitter prof. Uri Sivan zei tegen ISRAEL21C, dat de universiteit al vragen heeft ontvangen van Joodse studenten en docenten die denken dat zij zich veiliger en vrijer zouden voelen in Israël, ondanks de woedende oorlog tegen Hamas in het zuiden en het spook van de oorlog met Hezbollah in het noorden.


“Gezien de zwakke reacties van een flink aantal presidenten van vooraanstaande universiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië, worden veel Joodse en Israëlische studenten en onderzoekers momenteel geconfronteerd met fysieke en verbale bedreigingen die ervoor zorgen dat ze twee keer nadenken over alles wat ze doen en hen ervan weerhouden deel te nemen aan academische activiteiten in die instellingen”, zei Sivan.


“Als gevolg van deze situatie en gezien de belangrijke rol van Technion in de geschiedenis van het Joodse volk gedurende de afgelopen 100 jaar, hebben we een programma aangekondigd voor de snelle integratie van studenten en docenten van over de hele wereld die op zoek zijn naar een academisch toevluchtsoord tijdens deze moeilijke tijden.”


In augustus stond het Technion op de 79e plaats op de Shanghai Ranking van de 100 beste universiteiten ter wereld, die universiteiten evalueert op basis van het aantal Nobelprijswinnaars, Fields-medaillewinnaars, veelgeciteerde onderzoekers en publicaties in grote tijdschriften als Nature en Science .


De nieuwe “Call for Proposals” van Technion bevat de volgende details:


  • Onderzoekers met een PhD worden uitgenodigd om deel te nemen aan het postdoctorale programma van Technion onder begeleiding van de Technion-faculteit of onder gezamenlijke begeleiding met een mentor van hun thuisinstelling.

  • Studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan onderzoeksprojecten in de laboratoria van Technion onder leiding van de Technion-faculteit voor een periode van twee maanden tot een jaar, door deel te nemen aan de Student Exchange- of Study Abroad-programma's die een breed scala aan cursussen aanbieden, voornamelijk voor graduate graden. Deze cursussen worden in het Engels gegeven.

  • Geschikte studenten worden uitgenodigd om een ​​volledige onderzoeksgraad (master of PhD) aan te vragen onder begeleiding van de Technion-faculteit of onder gezamenlijke begeleiding met een mentor van hun thuisinstelling.

“Het Technion zal blijven dienen als een ondersteunende en veilige onderzoeksuniversiteit voor iedereen”, aldus Sivan.


“Ik nodig bachelor- en masterstudenten en docenten van over de hele wereld uit om zich in deze moeilijke tijd bij ons aan te sluiten en deel uit te maken van onze academische gemeenschap die voorop loopt in mondiaal onderzoek en onderwijs.”

243 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


J.W. Karreman
24 nov. 2023

Ik plaats een hartje.

Doch het is qua oorzaak zeer ernstig!!

En wellicht een verdere inleiding op grotere terugkeer naar Israël.

En daarmee een intense boodschap in Bijbelse noties inzake eindtijd en de komst van Jeshua.

J'aime
bottom of page