israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Technion en en Israel Aerospace Industries werken samen aan studentenproject voor nanosatellieten


Van rechts naar links: Prof. Gil Yudilevitch, VP en GM van IAI's Space Division, Shlomi Sudri, Prof. Tal Shema en Niko Adamsky. Foto door: Mark Goldman, Technion communicatiebureau


De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van het Technion heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Space Division van Israel Aerospace Industries (IAI) om een ​​nanosatelliet te ontwikkelen en te lanceren die in een baan op lage hoogte rond de maan zal komen en gegevens zal verzamelen met behulp van een lading wetenschappelijke instrumenten. Het door studenten uitgevoerde project start in het begin van het volgende studiejaar, in oktober 2021. De verwachting is dat het project binnen enkele jaren zal worden afgerond.


De ruimtedivisie van IAI zal het project op verschillende manieren ondersteunen, waaronder het leveren van ruimte-ingenieurs om de missie van de studenten te helpen definiëren, karakteriseren en nauwlettend te begeleiden. Deelnemende studenten krijgen ook rondleidingen door IAI's ruimtelaboratoria en faciliteiten waar satellieten experimenten ondergaan in een omgeving die de ruimte simuleert. Aan het einde van het proces zullen de studenten partners zijn bij het lanceren van de nanosatelliet.


Het gezamenlijke project is het hoogtepunt van een faculteits breed proces dat streeft naar een evenwicht tussen twee velden: luchtvaart en de ruimte. Volgens faculteitsdecaan professor, Tal Shima , "was in het verleden slechts ongeveer 10% van de facultaire syllabus gewijd aan de ruimte, is er de afgelopen jaren een poging gedaan om dit te veranderen en een evenwichtiger evenwicht tussen de twee velden te bereiken. Om dit te bereiken. hebben we het facultaire curriculum geüpdatet en zijn we momenteel bezig met het aannemen van nieuwe medewerkers met expertise in de ruimte. Door samenwerking met de ruimtefaciliteit van IAI kunnen we studenten blootstellen aan aanvullende gezamenlijke projecten met IAI gericht op de ruimte. Dit is een fascinerend veld waar de activiteit in Israël en de wereld toeneemt en ik hoop dat zoveel mogelijk studenten zich erop concentreren."


"Het project stelt studenten in staat partners te worden in een project met de industrie en hen te helpen het einde van hun studie te bereiken, voorbereid om te worden geïntegreerd in de zich ontwikkelende ruimtevaartindustrie van Israël", zegt professor Gil Yudilevitch , die de samenwerking op de faculteit initieerde en leidt. Aan de kant van IAI zal het project worden geleid door de faculteits-alumnus Niko Adamsky , die tegenwoordig als ruimtevaartingenieur dienst doet bij de ruimtedivisie van IAI.29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws