top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Technion heeft een nieuwe manier om haaruitval bij chemotherapie te stoppen


iGEM ​​Technion 2022 team: Zittend van links naar rechts: Yana Shklovski, Reut Laufer, Mazal Faraj, teamhoofd Maya Lerman en Irina Shkalikov. Staande van links naar rechts: Yasmin Habib, Ran Benayoun, Matan Hoory, Baraah Rashed, Nova Noiman, Amit Nelkin en Iser Snoyman. Foto Technion


Een team van synthetische biologiestudenten van het Technion-Israel Institute of Technology in Haifa is dinsdag vertrokken voor de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd in Parijs waarin ze een nieuwe manier zullen presenteren om haaruitval veroorzaakt door chemotherapie te stoppen.


De teamleden van Technion werken aan het bewijzen van de haalbaarheid van laboratoriumproductie van Decursin, een middel tegen haaruitval, en de mogelijke opname ervan in preparaten zoals shampoo, crème en meer. Decursin is een belangrijk bestanddeel van Angelica gigas nakai (AGN) wortelextract.


Tegenwoordig wordt het molecuul geproduceerd uit deze zeldzame seizoensbloem die in Korea wordt gekweekt in een duur en inefficiënt proces; de studenten ontwikkelen speciale bacteriën om Decursin industrieel te produceren.


De natuurlijke stof heeft veel gunstige eigenschappen, waaronder het vermogen om ontstekingen te onderdrukken, kanker te onderdrukken en apoptose te voorkomen - of geprogrammeerde celdood, waaronder haarcellen.


Het iGEM-team van het Technion bestaat dit jaar uit 12 studenten van de faculteit Biotechnologie en Levensmiddelentechnologie van de Taub Faculteit Computerwetenschappen, de Faculteit Biomedische Technologie en de Rappaport Faculteit Geneeskunde. Het team heeft onlangs een speciale Impact Grant ontvangen, die slechts aan een klein aantal van de teams die aan de wereldwijde competitie deelnemen, is toegekend op basis van hun verwachte voordelen voor de mensheid.


Dit jaar zullen meer dan 300 teams van over de hele wereld deelnemen aan de competitie, waaronder drie Israëlische teams – een van de Technion, een van de Universiteit van Tel Aviv (TAU) en een van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev (BGU). Het eerste Israëlische iGEM-team werd in 2012 opgericht op het Technion onder leiding van prof. Roee Amit, een faculteit lid van de faculteit Biotechnologie en Levensmiddelentechnologie. Hij begeleidt het Technion team tot op de dag van vandaag, meldt The Jerusalem Post.

71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page