israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Technion in Europa op #1 voor kunstmatige intelligentie (AI)


Technion Haifa. Foto Technion FB


Het Technion – Israel Institute of Technology-, Israëls topuniversiteit voor wetenschap en technologie in Haifa, is door CSRankings op nummer één in Europa en nummer 15 wereldwijd gerangschikt op het gebied van kunstmatige intelligentie. De Universiteit van Amsterdam staat in deze lijst op de 6e plaats.


De ranglijst omvatte gegevens van 2016 tot 2021, inclusief statistieken zoals computervisie en natuurlijke herverwerking. In tegenstelling tot veel universitaire ranglijsten die op enquêtes zijn gebaseerd, meet CSRankings elke afdeling op basis van het aantal publicaties per faculteit op de meest prestigieuze computerwetenschappelijke conferenties. Deze aanpak stimuleert de faculteit om op toplocaties te publiceren en vereist een ingebouwd oordeel over het onderzoek, aldus meldt NoCamels.


Het Technion heeft 46 onderzoekers die zich bezighouden met de AI kern gebieden en meer dan 100 onderzoekers in aanverwante gebieden, zoals gezondheid en geneeskunde, autonoom voertuig, cyberbeveiliging en fintech. Volgens de ranglijst zijn 42 van deze faculteitsleden gepubliceerd op kwalificerende conferenties, van een keer tot meer dan 30 keer.


“Al jaren handhaaft Technion zijn positie als het leidende onderzoeksinstituut in Israël en Europa op de belangrijkste AI-gebieden. Het Technion heeft een uniek ecosysteem met tientallen onderzoekers van verschillende faculteiten, onderzoekscentra en een aantal niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's in het veld, "zei professor Shay Mannor in een verklaring van het Technion waar op dit moment meer dan 13.000 studenten studeren.


Mannor leidt samen met professor Assaf Schuster het onderzoekscentrum Machine Learning and Intelligent Systems (MLIS) aan het Technion. De MLIS is een groot deel van het succes van Technion op het gebied van AI en brengt de vele AI-gerelateerde programma's op de universiteit samen. De primaire doelen van het centrum zijn om onderzoekers in contact te brengen met de nodige middelen, technologiebedrijven en andere prominente instellingen, en om de positie van Technion in de AI-wereld verder te verbeteren.


Schuster beschreef de vooruitgang die Technion al heeft geboekt bij het uitbreiden en verbeteren van zijn AI-programma's. "Alle gebieden van wetenschap, technologie en engineering bij Technion zijn de afgelopen jaren geüpgraded, waarbij Technion-kennis op AI-gebieden is toegepast", zei Schuster. “De meeste bevatten componenten op basis van informatieverwerking en machine learning. Verder beschouwt Technion de verspreiding van haar opgedane kennis als een missie van nationaal belang voor de commerciële sector.”


Eerder dit jaar ging de universiteit een langdurige samenwerking aan met de Amerikaanse softwaregigant PTC, waarbij het bedrijf zijn onderzoek campus in Haifa overdraagt ​​aan het Technion, om gezamenlijk onderzoek naar AI en productietechnologie te bevorderen.


32 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws