top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Technion onthult zijn eerste autonome elektrische Formule-auto


Het Formula Technion Team (staand van links): Ahmad Rabi, Ayham Abu Eid, Dima Abu Romi, Doron Shpigel, Muans Omari, Sharon Goldstein, Keren Grinberg en Itamar Ventura; (knielend van links): Oriel Mizrahi en Salman Abdalla. Foto door Nitzan Zohar/Technion Woordvoerders Office


Woensdag onthulde het Formula Technion-team zijn nieuwe auto. Voor het eerst presenteerde het team met het oog op het komende autosportseizoen in de zomer van 2022 een autonoom elektrisch voertuig (A-EV).


Het project Formula Technion is in 2012 opgericht bij de faculteit Werktuigbouwkunde en is sindsdien gestaag gegroeid. Tegenwoordig staat het project open voor studenten van verschillende faculteiten van het Technion, die samenwerken om de auto te bouwen die deelneemt aan de Formula Student-competities in Europa. Tot op heden hebben de auto's die zijn gebouwd door de Formula Technion-teams veel succes gehad in deze competities, en nu presenteert het team zijn allereerste A-EV.


Muans Omari, de huidige leider van het team, merkte op: “De autowereld van vandaag verschuift naar elektrische en autonome voertuigen, en de Formula Student-competities hebben deze trend omarmd. In de nieuwe auto die we zojuist hebben onthuld, hebben we de technische revolutie uitgedrukt door een verandering van kleur, van rood/zwart naar blauw, wit en lichtgrijs, kleuren die tegenwoordig staan ​​voor elektrische aandrijving. De overstap maken van een verbrandingsmotor naar een elektrisch aandrijfsysteem is verre van eenvoudig en vergde veel werk en leren. Maar we geloven in onze kansen om goede resultaten te behalen in de komende wedstrijden, die zullen plaatsvinden in Duitsland en Spanje.”


De onthulling van de nieuwe elektrische auto. Foto via Technion woordvoerder


De Formula Student competitie is een platform voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Teams worden getest en hun prestaties worden beoordeeld op basis van een combinatie van technische uitdagingen en rijvaardigheid die op het circuit wordt gedemonstreerd. Het doel van het project is om technische studenten - en studenten op andere gebieden - praktische kennis te laten opdoen in zowel planning als productie, en hen op deze manier voor te bereiden op het professionele leven.


De nieuwe elektrische auto. Foto Technion woordvoerder.


Vorig jaar, na reisbeperkingen die waren opgelegd als gevolg van de pandemie, werd de eerste Israëlische Formula Student Race gehouden, met deelname van de Technion, Tel Aviv University en Ben-Gurion University. Het Technion-team won de eerste plaats.43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page