israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Tel Aviv ontwaakt uit de COVID-19 pandemie en gaat er weer vol tegen aan met evenementen


Screenshot YouTube


Tel Aviv , "the City which never sleeps" was in een diepe slaap tijdens de pandemie van het COVID-19 virus. Maar daar is een einde aangekomen, de stad is ontwaakt en gaat er als vanouds deze zomer wil vol tegenaan met optredens van nationale en internationale artiesten, De Pride parade en veel meer.


Voor de culturele hoofdstad van Israël betekende dit natuurlijk een volledige sluiting van alle uitgaansgelegenheden, restaurants en de hele kunstscene. Voor een stad waarin lege straten en bijna geen verkeer doen denken aan een rust die je normaal alleen op Jom Kipoer ervaart, was het zeker een ongewoon jaar, zoals ook ISRAEL21C schrijft.


De gemeente Tel Aviv staat houders van 'groene paspoorten' (gegeven aan iedereen die is ingeënt of hersteld van het virus) toe om concerten, tentoonstellingen, restaurants en bars bij te wonen.


En dat is te zien, het bruist weer als vanouds, bars, restaurants en nachtclubs, ze zijn allemaal weer open en worden net zoals de vele terrassen weer druk bezocht.


Sinds de heropening zijn de restaurants in Tel Aviv dagen, zo niet weken, volgeboekt, waardoor populaire plekken de vraag nauwelijks kunnen bijhouden.


"We missen honderden telefoontjes per dag en we hebben non-stop drie gastvrouwen aan de telefoon", zegt bijvoorbeeld Ofra Ganor, eigenaar van Manta Ray (Nahum Goldman Street 4, Tel Aviv), het bekende vis- en zeevruchtenrestaurant aan het strand.


Om u te helpen vooruit te plannen en uw onbetwiste opwinding op te bouwen, is hier een greep met enkele van de beste evenementen die u voor de komende zomer in Tel Aviv in uw agenda moet zetten. Maar hou er rekening mee, de lijst met evenementen groeit wekelijks, dus hou de website van de gemeente Tel Aviv in de gaten.


De Pride Parade van Tel Aviv is terug


Screenshot YouTube


Gezien de nu nog bestaande beperkingen door het coronavirus, kan de gemeente Tel Aviv-Yafo de parade niet in het vertrouwde formaat houden, zoals ze de afgelopen 20 jaar heeft gedaan. Maar een kleiner evenement is in de maak: een mars door de historische route - minus de grote vrachtwagens.


Dit jaar besloten de organisatoren van de mars dat het de moeite waard zou zijn om de historische route van eind jaren negentig te bewandelen - samenkomen op Rabin Square en door Ibn Gvirol naar Hayarkon Park lopen, waar een kleurrijk pride-evenement wacht in het Sportek-complex.


In mei-juni zullen naar verwachting tientallen extra gemeentelijke trots-evenementen plaatsvinden, met behoud van de volksgezondheid.

Waar: 11 juni Sportek Tel Aviv Noord, Rokach Blvd 42, Tel Aviv-Yafo


Celine Dion - 'Courage World Tour'

Screenshot YouTube


De Celine Dion: 'Courage World Tour' zal haar allereerste optreden in Israël bevatten. Maak je klaar voor je hart om verder te gaan bij het zien van de krachtige zanger deze zomer in het Bloomfield Stadium in Tel Aviv.


Waar: 19-20 juni Bloomfield Stadium, She'erit Yisrael St, Tel Aviv-Yafo


Docaviv - het Internationale Documentaire Filmfestival van Tel Aviv


Docaviv is het grootste filmfestival in Tel Aviv en het enige festival in Israël dat gewijd is aan documentairefilms.


In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde en gewilde festivals in zijn soort ter wereld. De 23e Docaviv duurt 10 dagen en bevat een spannende line-up van meer dan 120 films, speciale vertoningen, artist talks, branche-evenementen en meer.

Waar: 1-10 juli Tel Aviv Cinematheque, HaArba'a St 5, Tel Aviv-Yafo

Voor tickets, klik hier


De Pixies zijn terug in de stad

Screenshot YouTube


De Amerikaanse alternatieve rockband en een van de meest invloedrijke groepen uit de jaren 80 en 90 keren voor de derde keer terug naar Israël.


De band uit Boston zal alle klassiekers uitvoeren naast nieuw materiaal van hun comeback-album in het Tel Aviv Exhibition Center.

Waar: 13 juli Expo Tel Aviv, BITAN 1, Rokach Blvd 101, Tel Aviv-Yafo

Voor tickets, klik hier


"Roman Holiday" in het Enav Cultureel Centrum


Roman Holiday is een van Audrey Hepburns meest populaire romantische komedies. De film uit 1953 vertelt het verhaal van een prinses die aan haar voogden ontsnapt en verliefd wordt op een Amerikaanse journalist in Rome.


Enav Cultural Center werkt samen met filmcriticus en onderzoeker Yair Rave om de "Best Movie Club" te creëren met een wekelijkse vertoning van klassieke films.

Waar: 11 juni Enav Cultureel Centrum, Shlomo Ibn Gvirol St 71, Tel Aviv-Yafo

Voor tickets, klik hier

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws