top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv Fashion Week brengt talent en sociale actie samen


De show van Shay Shalom tijdens de Tel Aviv Fashion Week in 2019. Foto door Hadas Parush/FLASH90 via ISRAEL21C


Fashion Week keert op 19 maart terug naar Tel Aviv en markeert de 12e keer dat de catwalk ter ere van lokaal talent en creativiteit de stad stormenderhand verovert.


Het evenement zal 28 modeshows omvatten van een breed scala aan Israëlische ontwerpers - sommigen van hen internationale namen en anderen nieuwkomers.


De shows gaan vergezeld van een nieuw initiatief genaamd FAC (Fashion-Agenda-Community), dat paneldiscussies omvat over kwesties als duurzame technologie, vrouwelijk ondernemerschap, seksueel misbruik van kinderen en gezondheidsonderwerpen zoals premenstrueel syndroom, psoriasis en menopauze.


Het evenement wordt gesponsord door Kornit Digital , een Israëlisch bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame, on-demand digitale mode- en textielproductietechnologieën, en geproduceerd door industrieveteraan Motty Reif, aldus ISRAEL21C.


Modellen dragen kleding van de Israëlische ontwerper Shay Shalom tijdens Tel Aviv Fashion Week, 2019. Foto door Hadas Parush/FLASH90 via ISRAEL21C


Onder de tentoongestelde ontwerpers bevinden zich de beroemde ontwerper van bruidsjurken en avondkleding Alon Livne ; Israëls eerste modehuis, Maskit ; en de persoonlijke favoriet van Beyonce, Shahar Avnet. Opkomende ontwerpers zijn onder meer Stav Ofman, wiens creaties regelmatig worden gedragen door de Israëlische superster en Eurovisie-mededinger Noa Kirel; en Elizabeth Brown en haar merk MonaLizabeth.


Ontwerper Hagar Alembik krijgt een Lifetime Achievement Award voor haar 35 jaar in de Israëlische mode-industrie.


"We zijn vereerd Tel Aviv Fashion Week te mogen leiden in samenwerking met Motty Reif", zegt Ronen Samuel, CEO van Kornit Digital. "Kornit Fashion Week is een essentieel platform voor het promoten van waarden van inclusiviteit, diversiteit en vrijheid van meningsuiting, terwijl we samenwerken met baanbrekende ontwerpers om inspirerende en opwindende collecties te creëren."


Modellen tonen creaties van de Israëlische ontwerper Dror Kontento tijdens Tel Aviv Fashion Week, 2019. Foto door Hadas Parush/FLASH90 via ISRAEL21C


"In deze historische tijden, waarin de Israëlische realiteit uitdagender is dan ooit, is het belangrijk dat we onze saamhorigheid, onze moderne cultuur, de trots van onze lokale creativiteit, wat ons verenigt, ons optimisme en onze vriendschap laten zien", voegde Reif eraan toe.


Mode van Tamara Salem te zien tijdens Tel Aviv Fashion Week, 2017. Foto door Miriam Alster/FLASH90 via ISRAEL21C


“Dit jaar viert Fashion Week de ervaren modeontwerpers samen met jonge en nieuwe ontwerpers, met de nadruk op de waarden van duurzaamheid, diversiteit en acceptatie van verschillen, dit keer in het kader van FAC, een nieuwe en unieke onderneming, gericht op het creëren van een discours en het bevorderen van bewustzijn over belangrijke sociale kwesties die van invloed kunnen zijn op het leven van ieder van ons afzonderlijk, en van ons allemaal samen als samenleving.”
50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page