top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv op 8ste plek als beste stad ter wereld


Foto door Jeremy Bezanger op Unsplash


Tel Aviv eindigde als achtste in de 2021-editie van Time Out's Best Cities in the World , gebaseerd op een peiling onder 27.000 stedelingen over de hele wereld. San Francisco stond bovenaan de lijst.


"We wilden weten welke steden dit jaar echt zijn opgevoerd en samen zijn gekomen", schrijven de redacteuren van de in Londen gevestigde gids voor kunst en entertainment, eten en drinken, attracties, hotels en dingen om te doen in 's werelds grootste steden.


“Dus we vroegen je niet alleen naar eten en cultuur, zoals we altijd doen, maar ook naar gemeenschapsprojecten, groen en duurzaamheid. We waren op zoek naar de steden die niet alleen aan het nu dachten, maar ook aan de toekomst. Degenen die het leven beter maken, zowel voor ons als voor onze kinderen en kleinkinderen.”


Tel Aviv werd ook geciteerd vanwege zijn veerkracht tijdens de pandemie, merkt ISRAEL21C op.


“Toen Covid het toerisme trof, drukte deze hightech hub op de Reset-knop. De pandemie zorgde ervoor dat de 'stad die nooit stopt' een welverdiende pauze nam. Ruimtes zoals Dizengoff Square en Park HaMesila waren gastheer voor picknicks, optredens, vertoningen en lezingen. Na de lockdowns leidde Israël de vaccinatierace en het duurde niet lang of de lokale bevolking nipte weer cappuccino's in cafés en deed yoga op het strand.Eenentachtig procent van de inwoners van Tel Aviv die reageerden op de Time Out-enquête, zei dat hun stad leuk was en 84% zei dat ze zich daar konden uiten.


"Inderdaad, Tel Aviv is de thuisbasis van de grootste Pride Parade van de regio , de breedste keuze aan veganistische opties , en het nachtleven biedt altijd een echt alternatief", merkte Time Out op, wijzend op de Carmel Markt als "het kloppende hart van de stad."


Voor het tweede jaar op rij werd Tel Aviv verkozen tot de leukste stad ter wereld en werd het tweede in de categorie "eten en drinken", achter Shanghai.156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page