israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv organiseert finale van de allereerste Union Cycliste Internationale Champions League


De UCI Track Champions League-trofee. Foto met dank aan Israel Cycling Academy via ISRAEL21C


Tel Aviv werd gekozen als de zesde en laatste stad waar in november en december de allereerste Union Cycliste Internationale (UCI) Champions League wielerbaancompetitie plaatsvind.


De wedstrijd, waaraan enkele van 's werelds meest spraakmakende rijders aan mee zullen doen, debuteert op 6 november in Spanje en gaat verder met rondes in Frankrijk, Litouwen en Londen voordat hij culmineert in de finale van de wedstrijd op 11 december in het Sylvan Adams National Velodrome in Tel Aviv. waar mannelijke en vrouwelijke winnaars worden gekroond.


De wedstrijd wordt wereldwijd uitgezonden op het Eurosport-netwerk en omvat 36 mannelijke en 36 vrouwelijke rijders die strijden om gelijke prijzen. Ranglijsten worden bepaald door punten die aan rijders worden toegekend op basis van hun prestaties in de categorie Sprint of Endurance.


De wielerbaan, gefinancierd door de Israëlisch-Canadese zakenman en filantroop Sylvan Adams als onderdeel van zijn visie om wielerkampioenen van eigen bodem in Israël te koesteren, zal ook gastheer zijn van het 2022 UCI Junior Baanwielrennen Wereldkampioenschap.


Van links naar rechts François Riberio (hoofd Eurosport Events), David Lappartient (UCI-voorzitter), Kristina Vogel (UCI Champions League-ambassadeur), Sylvan Adams, Andreu Serra (Sport & Toerisme-raadslid Consell de Mallorca) en Laurent Mazaury (VP sport van Regio St-Quentin-en-Yvelines). Foto met dank aan Israel Cycling Academy


Adams is mede-eigenaar van de Israel Start-Up Nation wielerploeg , die meedoet aan de UCI World Tour. Hij was ook de drijvende kracht achter het naar Israël halen van de Giro d'Italia in 2018.


“Onze wielerbaan, de eerste dergelijke faciliteit in het Midden-Oosten, is iets meer dan een jaar oud en we hebben al een aantal echte baantalenten ontwikkeld, zowel mannen als vrouwen, die de kans krijgen om tegen de beste ter wereld te racen op hun thuisbaan. , ”Zei Adams.


“In zekere zin zal dit ons 'coming out-feest' zijn voor de rest van de baanwielrennen, die onze faciliteit van wereldklasse te zien krijgt, terwijl Eurosport het evenement over de hele wereld naar huiskamer-tv's laat stralen. Ik kijk ernaar uit om iedereen te verwelkomen in de geweldige, opwindende stad Tel Aviv. "


37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws