israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv staat op nummer 2 in het wereldwijde rapport over cleantech ecosystemen


Foto van het centrum van Tel Aviv door Guy Yehiely/Tel Aviv Global & Tourism via ISRAEL21C


Tel Aviv staat wereldwijd op nummer 2 als een cleantech ecosysteem, een goede tweede na Silicon Valley en vóór belangrijke wereldwijde hubs, waaronder Stockholm, Londen en Los Angeles.


Dit was een van de hoogtepunten van het Global Startup Ecosystem Report (GSER): Cleantech Edition van Startup Genome , gepresenteerd op 24 januari op CleanTech Forum San Francisco.


De GSER is 's werelds meest uitgebreide en meest gelezen onderzoek naar startups, met 280 ondernemersinnovatie-en ecosystemen en 3 miljoen geanalyseerde startups.


De Cleantech editie duikt diep in het wereldwijd competitieve landschap van op technologie gebaseerde startups die zich richten op het verminderen van de impact op het milieu en het oplossen van de 'scale-up kloof' in cleantech. Dit omvat startups die zich toeleggen op hernieuwbare energie, transport, logistiek en meer.


“Israël is al jaren een wereldleider in de ontwikkeling van efficiënte oplossingen die zijn aangepast aan zijn hulpbronnen in onder meer landbouw, afvalbeheer, schone energie en waterbehandeling. Deze twee ecosystemen zijn boven hun gewicht en leiden de wereld in Cleantech innovatie”, merkt het rapport op tegen ISRAEL21C.


"Tel Aviv-Yafo is lid van de World Cities Climate Leadership Group (C40) en dus een leider in het waarborgen van duurzaam beleid en innovatie om de klimaatverandering te bestrijden en de wereldwijde duurzaamheid en gezondheid te bevorderen", zei Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv-Jafo.


“Technologische innovaties spelen een cruciale rol in de wereldwijde uitdaging om de dreiging van klimaatverandering te verminderen en aan te passen. We zijn enorm trots dat de creatieve en ondernemende geest van Tel Aviv's talent, met zijn kennis en investeringen, er niet alleen op gericht is om uit te blinken op het gebied van AI, fintech en cyber, maar ook in cleantech, denkend aan de toekomst.”


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws