top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv U. staat op de 5e plaats in de wereld voor ondernemerschap


Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv


Wat maakt Israël de Startup Nation? Het is een combinatie van Israëlische vindingrijkheid en out-of-the-box denken, een robuust ecosysteem voor durfkapitaal, verplichte legerdienst die jonge Israëli's leiderschapservaring biedt die ver boven hun jaren ligt, en universiteiten van wereldklasse die naadloos aansluiten bij de startup-scene, schrijft ISRAEL21C.


De rol van laatstgenoemde kreeg externe validatie door Startup Genome , een beleidsadvies- en onderzoeksbureau dat zich richt op hightech, dat de Universiteit van Tel Aviv (TAU) op de vijfde plaats in de wereld plaatste wat betreft de mate van betrokkenheid van haar alumni bij ondernemerschap.


Dat plaatst TAU ​​net achter Stanford, MIT, UC Berkeley en Harvard, die de top vier opeisten. Het is de enige niet-Amerikaanse school in de top 10 van Startup Genome, waartoe ook Cornell, de Wharton School van de University of Pennsylvania en Columbia University behoren.


Volgens Startup Genome hebben de afgelopen decennia ongeveer 1.300 TAU-alumni actieve startups opgericht.


Startup Genome merkt op dat zo'n 40 bedrijven die door TAU-alumni zijn gelanceerd, de status van 'scale-up' hebben bereikt - dat is een branche die spreekt voor bedrijven met een waarde van $ 50 miljoen of meer. TAU's ranking hier was zevende in de wereld, net na Stanford en voor het Indian Institute of Technology in Delhi.


Ten slotte, in termen van universiteiten die het hoogste bedrag voor hun afgestudeerden hebben aangetrokken, staat TAU ​​op de 13e plaats.


"Dit is een zeer belangrijke prestatie voor zowel de universiteit van Tel Aviv als de staat Israël", zegt Moshe Zviran, decaan van de Coller School of Management en chief entrepreneurship and innovation officer bij TAU.


In een aparte Startup Genome-lijst staat de stad Tel Aviv op de zevende plaats ter wereld voor ondernemerschap.ondernemerschap Dat is een lichte daling ten opzichte van de lijst van 2020, die Tel Aviv en Jeruzalem op de zesde plaats zette.


Een andere organisatie, PitchBook , plaatst TAU ​​regelmatig in de top 10 van instellingen die door durfkapitaal gesteunde ondernemers en bedrijven produceren.


TAU stond voor Yale en Princeton in de nieuwste ranglijst van PitchBook, waarin vijf grote bedrijven worden vermeld die zijn opgericht door TAU-afgestudeerden: Exaware, Varo, BlueVine, Houzz en Generate Capital. TAU is ook de enige niet-Amerikaanse universiteit in de top 10 van PitchBook.30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page