top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv viert “Opera in the Park” traditie met een speciale productie van Madame Butterfly


Screenshot YouTube


Op 3 augustus zal de gemeente Tel Aviv-Yafo, in samenwerking met de Israëlische Opera, de traditie van gratis operaproducties in Ganei Yehoshua Park voortzetten met een speciale productie van de geliefde opera Madame Butterfly.


Geproduceerd door de beroemde Italiaanse componist Giacomo Puccini, behoort Madame Butterfly tot de grootste opera's aller tijden. In overeenstemming met een lange traditie zal het evenement worden gemodereerd door de burgemeester van Tel Aviv-Yafo, Ron Huldai.


Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv-Yafo: “'Opera in the Park', een 20-jarige traditie in Tel Aviv, die tienduizenden lokale en internationale operaliefhebbers in staat stelt om de schoonheid en magie van de opera onder de sterrenhemel te ervaren. lucht op een toegankelijke manier. Ik heb de traditie gecreëerd, geïnspireerd door de overtuiging dat elke persoon in het land de kans verdient om van kunst te genieten, en in het bijzonder van opera. Ik ben enorm trots dat dit evenement elk jaar een divers publiek trekt en iedereen aantrekt, van fervente fans van de opera tot beginners. Dit jaar ondergaan theaterbezoekers een emotionele en artistieke reis terwijl ze genieten van de tijdloze schoonheid van een van de meest gerenommeerde operameesterwerken ooit gecomponeerd. Ik smeek iedereen om dit jaar met ons te komen genieten van de show!”


Sinds de oprichting 20 jaar geleden zijn elk jaar duizenden mensen van alle leeftijden naar Ganei Yehoshua gekomen om te genieten van "Opera in the Park" en gratis de kunst en verhalen van de opera in zich op te nemen.


Madame Butterfly, gecomponeerd door Giacomo Puccini en gebaseerd op het korte verhaal van John Luther Long, wordt beschouwd als een van de beroemdste opera's aller tijden. De reputatie en naam van Madame Butterfly gaan eraan vooraf, en niet alleen bij die-hard liefhebbers van de opera. Verschillende van de aria's die in de opera voorkomen, zijn bekend geworden in de algemene populaire cultuur.


Madame Butterfly beschrijft het tragische verhaal van Cio Cio San, een jong Japans meisje dat verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier genaamd Pinkerton, met verwoestende gevolgen. Nadat ze zijn getrouwd, verlaat Pinkerton Japan en laat haar berooid, alleen en zwanger achter van zijn kind. Bij zijn terugkeer naar Japan na drie jaar afwezigheid, ontdekt ze dat hij met een Amerikaanse vrouw is getrouwd en dat het stel haar kind wil adopteren. Ze kiest ervoor haar waardigheid te behouden en zelfmoord te plegen, zodat haar zoon bij zijn vader en vaders vrouw kan blijven.


De opera wordt gedirigeerd door Dan Ettinger, de muzikaal leider van de Israëlische Opera. De regie is in handen van Gadi Schecter, die eerdere uitvoeringen van 'Opera in the Park' regisseerde. Veel van de getalenteerde cast is afkomstig van de Israëlische Opera, waaronder sopraanzangeres Alla Vasilevitsky in de titulaire rol, bariton Oded Reich in de rol van Sharpless, mezzosopraan Shay Bloch en tenor Joseph Dennis. In de opera zullen ook dansers te zien zijn. Het Israeli Opera Choir wordt begeleid door het Israeli Rishon LeZion Symphony Orchestra.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page