israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Tel Aviv-Yafo: een innovatieve pilot voor zonwering in openbare ruimtes met behulp van zonne-energie


Foto LumiWeave


LumiWeave, geïnitieerd door Anai Green, is het winnende project in de internationale technologiewedstrijd "Women for Climate" (Women4Climate Tech Challenge) gelanceerd door de C40-organisatie, waarvan de gemeente Tel Aviv-Yafo lid is.


Het project komt als een "groene" oplossing, flexibel en goedkoop voor zonwering en niet-vervuilende verlichting, in openbare ruimtes.


Centraal in de ontwikkeling staat een innovatieve plaat die energiewinning en verlichting combineert. De plaat is lichtgewicht en flexibel en maakt onmiddellijke installatie overal mogelijk zonder de noodzaak om op het stopcontact aan te sluiten.


Het systeem van LumiWeave is een milieuvriendelijk systeem (0 emissies) dat onmiddellijk na installatie voor schaduw en verlichting zorgt, zonder dat er elektrische infrastructuur nodig is en waarmee de klant de tijd en intensiteit van de verlichting kan regelen (tot 300 lux). Door zijn eenvoudige eigenschappen bespaart het systeem minimaal 50% op de installatiekosten van standaard verlichtingsinfrastructuur en 100% op de elektriciteitskosten. Het systeem voldoet aan alle veiligheidsnormen, is bestand tegen alle weersomstandigheden en blijft ook na 3 dagen zonder zon voor verlichting zorgen.Het Lumiweave-project is een uniek project, omdat het de aanpak van klimaatverandering en de groeiende uitdaging van zonwering in stedelijke gebieden combineert met een technologische oplossing die werkt op basis van hernieuwbare en schone energie, en de levering van verlichting mogelijk maakt zonder vervuilende brandstoffen.


Na de overwinning op de internationale competitie helpt de gemeente Tel Aviv-Yafo het project om een ​​praktisch experiment te ondergaan, in samenwerking met Atidim Park Tel Aviv en het City zone Innovation Laboratory, waarin het experiment momenteel wordt uitgevoerd.


De onderneming wordt beheerd door LumiWeave en staat onder toezicht van ontwerper en ondernemer Anai Green, de oprichter, en Tal Perens, een seriële hightech-ondernemer.

De gemeente Tel Aviv-Yafo is lid van de internationale stadsorganisatie C40, een netwerk van grote steden in de wereld die zich inzetten voor dringende actie om de klimaatcrisis te bestrijden. In dit kader initieert de gemeente tal van acties, waaronder het gemeentelijk klimaatplan, een gemeentelijk plan voor klimaatanalyses en het terugdringen van broeikasgassen.


In deze context initieert de gemeente tal van acties, waaronder het gemeentelijk klimaatplan, een gemeentelijk plan voor klimaatanalyses en het terugdringen van broeikasgas

emissies, een plan voor massale aanplant van bomen, uitbreiding van groen, een programma om vervuilende voertuigen te verwijderen en voortdurende educatieve inspanningen op scholen en de openbare ruimte over de gevolgen van klimaatverandering.

Het doel van de wedstrijd was het aanmoedigen en ondersteunen van genderdiversiteit in innovatie, technologie en het milieu.


Alle projecten die deelnamen aan de wedstrijd werden geleid of beheerd door vrouwen en boden allemaal innovatieve oplossingen voor verschillende stedelijke uitdagingen op het gebied van milieu en duurzaamheid zoals slim transport, stadslandbouw, luchtkwaliteit, hernieuwbare energie, vermindering van plasticgebruik en meer.


De projecten hebben een meetbare milieu-impact aangetoond en hebben het potentieel voor replicatie en implementatie in andere steden over de hele wereld. In de internationale competitie werden naast Anai Green ook ondernemers uit Californië en Cambridge tot winnaars gekroond. Alle drie de vrouwen zijn geselecteerd vanwege de innovatie en creativiteit van hun projecten en vanwege de bijdrage van het project aan de stedelijke omgang met klimaatverandering.
56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws