israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Telecommunicatiegigant AT&T heeft de opening aangekondigd van een nieuw R&D-centrum in Tel Aviv


Telecommunicatiegigant AT&T heeft de opening aangekondigd van een nieuw R&D-centrum in de ToHA-toren in Tel Aviv, ter uitbreiding van het reeds bestaande R&D-centrum in Airport City.


Het bedrijf is van plan om nog eens 100 werknemers in dienst te nemen die zich zullen voegen bij de bestaande 500 werknemers in het R&D-centrum in Airport City. Ook zullen ze de activiteiten aanzienlijk uitbreiden, met name naar cloudoplossingen.


Zowel de R&D-centra van Airport City als van Tel Aviv zullen in een hybride formaat opereren, waardoor werknemers meerdere dagen per week vanuit huis kunnen werken.


De nieuwgebouwde ToHa toren in zuid Tel Aviv. Foto via Ron Arad architecten


AT&T heeft in 2007 haar R & D centrum in Airport City opgericht na de overname van het Israëlische videoconferentie softwarebedrijf Interwise voor $ 121 miljoen. Het is volgens de verklaring belast met het ontwikkelen van softwareproducten "in alle strategische activiteit gebieden van het bedrijf", waaronder 5G-netwerken, digitale oplossingen en geavanceerde producten voor het beheer van eerste hulpsystemen wereldwijd en nu dus ook cloud technologieën.


De twee centra in Israël maken deel uit van het wereldwijde R&D-netwerk van AT&T, dat nog meer centra in de Verenigde Staten omvat. Nataly Kremer, VP Software Delivery Services bij AT&T en General Manager van AT&T Israël, is verantwoordelijk voor ongeveer 1500 AT&T-ontwikkelingspersoneel wereldwijd.


"Het ontwikkelingscentrum in Israël is verantwoordelijk voor het aansturen van innovatieve technologieën voor honderden miljoenen AT&T-gebruikers over de hele wereld en leidt strategische initiatieven voor het hele bedrijf", zei Kremer. "Als onderdeel van het groei- en ontwikkelingsproces van het centrum in het land, zijn we op zoek naar teamleden van hoge kwaliteit die net zo enthousiast zijn als wij over het op grote schaal werken met geavanceerde technologieën".15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws