top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ter ere van de Joodse Valentijnsdag, Tu Be'Av, foto's uit de archieven van KKL-JNF


Bruiloft in Ness Harim. Foto via KKL-JNF


Donderdag, 11 augustus is het Tu B'Av , de Israëlische dag van de liefde en ter gelegenheid daarvan foto's van de liefde zoals vastgelegd in de archieven van KKL-JNF - Keren Kayemeth L'israel – Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) als een exclusief kijkje op nostalgische foto's uit het verleden!

Tu B'Av is een Joodse feestdag die gevierd wordt als een feestdag van liefde, en staat bekend als een gunstige dag voor bruiloften. Ter ere van deze speciale dag opende KKL-JNF haar fotoarchief en werden gedeelde foto's onthuld van enkele "liefdes" momenten uit de dagen voor en na de oprichting van de staat.

Stel in een hangmat in Ness Harim in 1978. Foto KKL-JNF


Tussen keukentaken en het bouwen van steden vonden de inwoners van het land Israël tijd voor liefde. Sinds de oprichting 120 jaar geleden heeft Keren Kayemeth L'Israel – Joods Nationaal Fonds de bezienswaardigheden van Israël en zijn mensen gedocumenteerd.


KKL-JNF viert 120 jaar sinds zijn oprichting, waarin het deelnam aan talloze oprichtingsmomenten en gedenkwaardige gebeurtenissen in de geschiedenis van de staat Israël.

Stel dat uit Roemenië emigreerde. Foto KKL-JNF


Documentatie van deze zeldzame momenten is te vinden in het KKL-JNF Fotoarchief, een uniek archief dat een belangrijk onderdeel vormt van de Israëlische geschiedenis.

Efrat Sinai, directeur van het KKL-JNF-archief: "Naast het bouwen van het land en zijn steden, het inwijden van de grond en het beschermen van de moshavs, kibboetsen en steden, beleefden de pioniers en inwoners van Israël ook dagelijkse momenten van liefde en nabijheid.

Romantische date in Tel Aviv. Foto KKL-JNF

Op deze momenten overwon de harten de uitdagingen van vechten, bewaken en werken in het veld.


KKL-JNF-fotografen vergezelden de pioniers zelfs op de kleine, alledaagse momenten die ook een integraal onderdeel waren van de opbouw van het land. Deze foto's en vele andere worden bewaard in de zeldzame collectie van het KKL-JNF fotoarchief."

Liefdeskoppel in de velden van een moshav. Foto KKL-JNF

91 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page