top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ter gelegenheid van Pesach bezocht de stafchef van de IDF de gewonde soldaten


Stachef Halevi met Itzik Saidian. Foto IDF-woordvoerder


Vlak voor Pesach begint (woensdag 5 april) bezocht de stafchef, luitenant-kolonel Hartzi Halevi, de revalidatieafdeling van het Sheba-Tel Hashomer Medical Center.


De stafchef ontmoette onder meer luitenant Nadav, de parachutist die gewond raakte bij de schietpartij in de stad David, en luitenant A, de Home Front Command officier die de terrorist neutraliseerde in de Oude Stad van Jeruzalem, enkele weken terug.


Foto IDF-woordvoerder


Later sprak kolonel Halevi ook met Itzik Saidian.De stafchef hoorde van hem over het rehabilitatieproces dat hij tegenwoordig doormaakt en nodigde hem uit op zijn kantoor.


"Ik ben blij hier te zijn en vol waardering en waardering voor u en uw families die u met enorme toewijding begeleiden", zei de stafchef en wenste de gewonden een spoedig herstel en een fijne vakantie, "de staat is u een veel en waardeert uw bijdrage. We zullen u en de rest van de gewonden, gehandicapten van de IDF en hun families zonder beroep blijven vergezellen."


Foto IDF-woordvoerder

Het bezoek van de stafchef werd vergezeld door het hoofd van de gewondeneenheid, kolonel Reot Koren. In oktober 2021 werd een escorteafdeling voor gewonden en gehandicapten opgericht als onderdeel van de formatie, als onderdeel van de "One Soul" -hervorming van het Ministerie van Defensie, met als doel de relatie en ondersteuning van de IDF met de gewonden en gehandicapten te reguleren en te formaliseren. De afdeling werkt samen met de Disabled Rehabilitation Division en de IDF Disabled Organization.63 weergaven0 opmerkingen

Komentar


bottom of page