top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terreur cel in Jenin opgerold kort voor plegen aanslag


In beslag genomen kleding en uitrusting. Foto IDF-woordvoerder


Troepen van de IDF, de Shin Bet en de Mageb arresteerden een terroristische cel in Jenin die van plan was op korte termijn een aanslag uit te voeren. Daarnaast kwamen de strijdkrachten in de nacht van maandag op dinsdag in actie om zeven gezochte personen in Judea en Samaria te arresteren.


De parachutistenpatrouille en een militaire eenheid onder leiding van de Shin Bet arresteerden vanmorgen vijf gezochte en in beslag genomen munitie en militair materieel in de stad Jenin.

Tijdens de operatie schoten de troepen op gewapende mannen die op hen schoten en een explosief naar hen gooiden, er werden treffers gedetecteerd.

De troepen arresteerden een gezochte man in het dorp A-Ram. Tijdens deze actie rolden verdachten brandende banden en gooiden stenen naar de strijders, die reageerden met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven. IDF-soldaten arresteerden een andere gezochte man in het dorp K. Abu Najim.


Tijdens de activiteit van de strijdkrachten in het dorp Ezaria gooiden verdachten molotovcocktails en stenen naar de soldaten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven. De strijdkrachten namen patronen en militair materieel in beslag in Kfar Samua.


Foto IDF-woordvoerder


De gearresteerde gezochte personen zijn overgebracht voor verder onderzoek naarr de veiligheidsdienst.

106 weergaven0 opmerkingen
bottom of page