top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terreuraanslag in Jeruzalem, kind gedood vijf gewonden; terrorist doodgeschoten


Screenshot Channel 12 news


Bij een terreuraanslag in de wijk Ramot in Oost-Jeruzalem is vrijdag een 6-jarig kind om het leven gekomen en zijn verschillende voetgangers gewond geraakt toen een voertuig vrijdag een bushalte inreed.


De bestuurder werd ter plekke doodgeschoten door een politieagent. Een bron identificeerde hem als Hussein Qaraqe, een 31-jarige vader van drie kinderen uit de wijk Isawiyah in Oost-Jeruzalem, die het Israëlische staatsburgerschap bezat.


Foto Channel 12 News


Volgens de hulpdienst Magen David Adom is een ander kind, ook ongeveer 6 jaar oud, in kritieke toestand. Twee mensen zijn bewusteloos en in ernstige toestand, en twee in matige toestand naar ziekenhuizen gebracht.


Een beeld van de scène toonde verschillende mensen die op de grond waren uitgestrooid nadat een blauw Mazda-voertuig tegen een bushalte in de buurt van de Nebi Samuel-site, ten noorden van Jeruzalem, botste.

"Ik hoorde het geluid en rende naar de scène", zei een ooggetuige. "Eerst dacht iedereen dat het een ongeluk was, maar toen hoorde ik de geweerschoten en besefte ik dat het een aanval was."


"Toen we ter plaatse kwamen, was de aanblik schokkend", zei MDA-medicus Shraga Rosenthal. “We zagen een auto in de buurt van de bushalte nadat deze voetgangers had aangereden die op de bushalte stonden te wachten. We zagen zes slachtoffers naast elkaar liggen, onder wie twee kinderen van ongeveer zes jaar oud die bewusteloos waren met ernstig multisysteemtrauma.”


Dovi Weisenstern, hoofd van ZAKA, zei: "Dit is een heel moeilijke scène, een terrorist die met geweld een busstation binnenreed waar veel families waren. Toen ik ter plaatse kwam, zag ik veel commotie, moeilijke scènes van mensen en kinderen gekleed in Shabbat kleding die bij het station lagen met ernstige verwondingen. Van alle kanten werd om hulp geschreeuwd. De medische teams evacueerden de slachtoffers met verschillende gradaties van verwondingen snel naar het ziekenhuis. Helaas werd op de plaats van de aanval één gewonde doodverklaard.


295 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page