israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terreuraanslag synagoge Jeruzalem: 7 doden veel gewonden


Screenshot Twitter


Bij terreuraanslag op synagoge in de wijk Neve Yaakov in Jeruzalem zijn minstens 7 doden gevallen en veel gewonden. Terrorist is geneutraliseerd.


De schietpartij in Jeruzalem was rond 20:15 toen een terrorist arriveerde een bij een synagoge aan de Neve Ya'akov Boulevard en schoot op verschillende mensen die daar waren. Een politiemacht van Sheft Station arriveerde snel, en schoot op de terrorist, die ter plekke werd geneutraliseerd.


Als gevolg van de schietpartij zijn er zover bekend nu 7 doden en veel gewonden. De ambulancedienst van Magen David Adom zei dat de medici tien slachtoffers aan het behandelen waren.

De commissaris, Ya'akov Shabtai, over de aanslag in Jeruzalem: "Dit is een ernstige en complexe aanslag met een groot aantal slachtoffers. We voeren momenteel scans uit in het gebied om uit te sluiten dat er meer mensen bij betrokken zijn die lopen vrij rond. De terrorist werd geneutraliseerd door een politieagent en een vrijwilliger van de Israëlische politie, waardoor een grotere aanslag werd voorkomen"


Veel politiediensten onder bevel van de districtscommandant van Jeruzalem, hoofdinspecteur Doron Turgeman, zijn op de plaats van het incident en op dit moment beoordeelt het districtscommando de situatie


Bloedbad in de synagoge: feesten in Jenin en vreugdekreten in moskeeën na de schietpartij in Jeruzalem.

UPDATE 21:50: Terrorist stapte uit een voertuig en opende het vuur op voorbijgangers op ongeveer 100 meter van de synagoge, vervolgde zijn moordpartij en bewoog zich naar de synagoge waar hij op meer voorbijgangers schoot. Hij probeerde te ontsnappen maar werd zoals gezegd geneutraliseerd door een politieagent en een vrijwilliger.


Premier Netanyahu houdt een veiligheidsbeoordeling.


Snoepjes uitgedeeld in Beit Furik na de terroristische aanslag in Jeruzalem vrijdagavond:

Palestijnse extremisten in Oost-Jeruzalem vieren de moord op minstens 7 onschuldige #Israëli's tijdens een terreuraanslag op een synagoge in #Jeruzalem. Gruwelijk!420 weergaven5 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws