top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Terreurslachtoffers fietsen op Alpe d'Huez om traumabewustzijn te vergroten


Screenshot YouTube


Tijdens de Tour de France van dit jaar werd een speciale hulderit gehouden om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor slachtoffers van terreur.


De Tour de France werkte samen met Together Stronger, een organisatie die zich inzet voor bewustmaking van de overlevenden van terreuraanslagen, en werd er op 12 juli een beklimming van de Alpe d'Huez-sectie van de prestigieuze wielerwedstrijd georganiseerd voor 20 slachtoffers die posttrauma hebben ervaren.


De rit was bedoeld om het bewustzijn te vergroten voor mensen met transparante verwondingen - verwondingen die niet extern detecteerbaar zijn - met de 20 fietsers die organisaties uit België, Frankrijk en Israël vertegenwoordigen die terreurslachtoffers behandelen.


Alpe d'Huez werd speciaal gekozen als locatie voor de rit vanwege de moeilijkheidsgraad, symboliseert de ontberingen waarmee slachtoffers worden geconfronteerd wanneer ze terugkeren naar het normale leven en moedigt donoren aan om aan de belangrijke zaak te geven.


Twee van de renners, Mark en Vera de Bock, vertegenwoordigden Israëlische slachtoffers van oorlog en terreuraanslagen die posttrauma ervaren. De de Bocks waren aanwezig bij de terreuraanslag in 2017 op La Rambla in Barcelona, ​​waarbij 15 mensen om het leven kwamen en meer dan 130 anderen gewond raakten.


Ze reden namens NATAL - het Israel Trauma and Resiliency Center, dat meer dan 350.000 mensen heeft getroffen via zijn multidisciplinaire behandelingsprogramma's voor slachtoffers van terreur.


NATAL helpt mensen zoals Aviv Mottale, een slachtoffer van een aanslag in 2001 in Gush Katif. Mottale was getuige van de dood van drie van zijn vrienden en worstelt daardoor met posttrauma, legt hij uit in een promotievideo. "Ik ben misschien heel in mijn lichaam teruggekeerd, maar mijn ziel is gewond", zei hij in The Jerusalem Post.
53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page