top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terrorist die soldaat Noa Lazar vermoorde bij nieuwe terreuraanslag doodgeschoten


Plaats van aanslag. Screenshot


De Palestijnse terrorist Udai Tamimi die 10 dagen geleden in Oost-Jeruzalem soldaat Noa Lazar,18, doodschoot en naar wie de IDF naarstig naar op zoek was, arriveerde woensdagavond bij de ingang van Ma'aleh Adumim waar hij op een bewaker schoot. Daarop werd hij door andere bewakers doodgeschoten. Op zijn lichaam zat een niet ontplofte granaat.


Tamimi, die al meer dan tien dagen het onderwerp is van een klopjacht, arriveerde bij de ingang van de nederzetting, vuurde op een bewaker en verwondde hem licht.


De bewakers die ter plaatse waren, schoten terug op Tamimi en doodden hem. Er werd een granaat op zijn lichaam gevonden en veiligheidsfunctionarissen schatten dat hij bij beide schietaanvallen hetzelfde wapen gebruikte.


Op beelden van de aanval is te zien hoe Tamimi schiet op de veiligheidspost bij de ingang van de nederzetting en hoe bewakers terugschieten.


Tamimi bleef ongeveer 30 seconden op hen schieten terwijl hij op de grond lag, totdat hij werd geraakt en het bewustzijn verloor. Hij werd ter plaatse dood verklaard.

(Waarschuwing: beelden kunnen schokkend zijn)

De gewonde bewaker, van in de twintig, werd geëvacueerd naar het Sha'are Zedek ziekenhuis in Jeruzalem met een lichte verwonding aan zijn hand.


Mogelijk was er nog een andere terrorist bij de aanval betrokken, IDF en veiligheidsdiensten doen daar onderzoek naar.


Noa Lazar. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De ouders en andere familieleden van Noa zijn persoonlijk door de IDF woensdagavond op de hoogte gesteld en zeiden "de cirkel is rond" en bedankte de veiligheidstroepen voor hun werk na de aanval op Ma'aleh Adumim.


Ook dankte de familie het volk van Israël voor de overweldigende steun die zij hebben gekregen en nog krijgen.


Premier Yair Lapid zei in een verklaring: “Ik prijs de veiligheidstroepen – de IDF, de ISA, de Israëlische politie en de grenspolitie – voor het neutraliseren van de terrorist Udai Tamimi toen hij probeerde een nieuwe aanval uit te voeren, na de aanval die hij uitvoerde bij de Shuafat Checkpoint waar Sgt. Noa Lazar van gezegende herinnering werd gedood.

We zullen niet rusten voordat we elke terrorist hebben aangehouden die Israëlische burgers en IDF-soldaten aanvalt. We zullen niet aarzelen om krachtig op te treden tegen terrorisme.

Ik stuur mijn wensen voor een spoedig herstel naar de bewaker."


De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz herhaalde de verklaringen van Lapid en prees de "waakzaamheid, professionaliteit en vastberadenheid" van het Israëlische leger.


"We zullen alle terroristen en hun afzenders vangen, we zullen optreden waar en wanneer dat nodig is", voegde Gantz eraan toe.


Nadat het nieuws in Gaza bekend werd, organiseerde Hamas woensdagavond een herdenkingsdienst voor Uday Tamimi in Rafah.
191 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page