top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terrorist gepakt op moment dat een van de slachtoffers aan verwondingen overleed


Opgepakte terrorist Muntasir Shalabi. Screenshot Twitter


Israëls binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft de afgelopen nacht bekendgemaakt Muntasir Shalabi te hebben opgepakt, de Palestijnse terrorist verdacht van de terreuraanslag van afgelopen zondag bij de Tapouch junction vlakbij de stad Ariël. Daarbij werden drie Israëlische studenten ernstig gewond. Een van hen, de negentienjarige Yehuda Guetta overleed een uur voordat Shalabi werd opgepakt.


In een verklaring zei de Shin Bet dat Shin Bet agenten en IDF-troepen eerder op woensdagavond een gebouw binnen in het dorp Silwad op de centrale Westelijke Jordaanoever binnenvielen waar Muntasir Shalabi, 44, zich had verscholen en hem in hechtenis hebben genomen. Hij wordt nu verhoord, aldus de verklaring,


Een uur voordat Shalabi werd gearresteerd overleed in een ziekenhuis een van de drie studenten die bij de aanslag van zondag ernstig gewond raakte.


Yehuda Guetta. Foto Channel 13 News


Yehuda Guetta, 19, een inwoner van Jeruzalem werd tijdens de aanslag in zijn hoofd geschoten. Hij studeerde net als de andere twee studenten in een religieus seminarie in de nabijgelegen nederzetting Itamar. Guetta laat zijn ouders, vier broers en twee zussen achter.


Een van de twee andere gewonde studenten werd bij de aanslag in de rug geschoten en ligt nog in een ernstige toestand in het ziekenhuis. De andere student is thuis aan het herstellen.
88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page