top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terroristen die zich schuilhielden in het Al-Amal-ziekenhuis in Khan Yunis, aangehouden door IDF-troepen

Een aantal van de tientallen zuurstofcilinders die het ziekenhuis in werden gebracht. Foto IDF woordvoerder


Terroristen die zich schuilhielden in het Al-Amal-ziekenhuis in Khan Yunis zijn aangehouden door IDF-troepen tijdens operationele activiteiten die werden uitgevoerd zonder patiënten of medische teams te schaden


Eerder deze week voerden het gevechtsteam van de Givati Brigade, Shayetet 13, en aanvullende speciale troepen, na inlichtingen van de ISA (Israel Security Agency) en het Inlichtingendirectoraat (J2), operationele activiteiten uit om terroristen te arresteren die zich schuilhielden in het Al-Amal-ziekenhuis in westelijke Khan Yunis.


Tijdens de operationele activiteiten hebben de strijdkrachten ongeveer twintig terroristen aangehouden, waaronder leden van de terroristische organisatie Hamas die zich in het ziekenhuis hadden verstopt. De gevangenen werden overgebracht voor verder onderzoek door veiligheidstroepen in Israël.


De activiteit omvatte voorafgaande coördinatie met het ziekenhuis, en de strijdkrachten scanden het ziekenhuis nauwgezet en selectief zonder het vuur te openen en zonder de patiënten of het medisch personeel schade te berokkenen. Na de operatie faciliteerde de IDF, via de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza van COGAT, de toegang van tientallen zuurstofcilinders die door internationale organisaties aan de patiënten van het ziekenhuis waren geschonken.


IDF-soldaten werden vooraf geïnformeerd om schade aan patiënten, medische teams, burgers en medische apparatuur te voorkomen, in overeenstemming met het internationaal recht.


Dit is een verder bewijs van Hamas’ cynische uitbuiting van de burgerbevolking van Gaza, waarbij Hamas ziekenhuizen en civiele infrastructuur gebruikt als schild voor zijn terroristische agenten en activiteiten.


De operatie draagt bij aan de hevige gevechten in West-Khan Yunis en de intensivering van de grondoperaties in het gebied, waarbij honderden terroristen zijn geëlimineerd door IDF-troepen, en honderden anderen zijn aangehouden nadat ze hadden geprobeerd te vluchten onder de dekking van de burgerbevolking. .

481 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page