top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terroristen gebruiken 3-D printers om wapens te produceren


Foto IDF woordvoerder


Een nieuw fenomeen op de Westbank, terroristen gebruiken 3-D printers om wapens te produceren.


Als we aan een 3D-printer denken, denken we waarschijnlijk aan kinderspeelgoed of woonaccessoires - we hadden nooit gedacht dat er wapens van deze machine konden worden gemaakt. En hier, voor het eerst in Yosh, werden 8 printers die wapens produceerden - elk met een speciaal intern mechanisme dat schieten mogelijk maakt - in beslag genomen in HaTmar Yehuda. Zo werd de eerste digitale draaibank onthuld.


Het gebeurde twee weken geleden, toen jagers van het 601e bataljon iets ongewoons ontdekten tijdens een routinematige activiteit van het in beslag nemen van munitie in de Atniel sector.


'S Nachts, toen de klok 03.00 uur aangaf, gingen ze het doelwit binnen in het gebied van Beit Awa, waar volgens inlichtingeninformatie een legerkamp zou zijn. De jagers namen inderdaad 3 pistolen in beslag, een lange wapen en vele andere wapenonderdelen.


Foto IDF woordvoerderOp het eerste gezicht was er niets ongewoons aan deze oorlogsmiddelen. Maar nadat ze ook 8 3D-printers hadden gevonden, realiseerden ze zich dat het een wapen van een 3D-printer was. Daarnaast werden de printprogramma's, 65 rollen voor de 3D-printer en een computer gevonden.


"Dit zijn volledig bruikbare wapens", zegt Majd 601, luitenant-kolonel Shimon Orkabi, "we hebben ze meegenomen om te testen en we zagen dat het geprinte wapens zijn die een mechanisme bevatten dat het mogelijk maakt om te slaan. Het is echt een digitale draaibank."


Foto IDF woordvoerder


Deze inbeslagname sluit aan bij de 42 huiszoekingen door de politie en de 36 arrestaties tijdens hun onderzoek, dat ongeveer 5 maanden duurde. Tijdens het echode de periode van het einde van de Palestijnse toelatingsexamens, de Taujihi-test. Dit zijn tests van een jaar, degenen die slagen, schieten een "feestschot" in de lucht.


Ter voorbereiding op deze periode levert het Yehuda Military Command een verhoogde inlichtingen- en offensieve inspanning om de hoeveelheid munitie in de brigade te verminderen - naast de voortdurende bezetting van het in beslag nemen van munitie gedurende de rest van het jaar.


Foto IDF woordvoerder


"Het moet gezegd worden dat dit een fenomeen is dat we nog niet hebben meegemaakt. Daarom zullen we de concentratie van de inlichtingeninspanningen op deze kwesties vergroten, we zullen doorgaan met het lanceren van uitgebreide tegenmaatregelen en de trend van activiteit verhogen", luitenant-kolonel Orkabi concludeert: "Uiteindelijk is dit een gebeurtenis waarvan we ons bewust moeten zijn, zodat het de bewoners niet in gevaar brengt. Dit is waar ons werk om de hoek komt kijken."


104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page