top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terroristen hadden 7 oktober foto van gedode Brigade chef; hadden hem als doel


Kolonel Asaf Hamami. Foto IDF woordvoerder


Een aantal van de Hamas terroristen die op 7 oktober zuid Israël binnen vielen hadden foto's bij zich van kolonel Asaf Hamami, de gedode en daarna ontvoerde commandant van de Zuidelijke Gaza-brigade van de IDF. Dit duidt erop dat ze hem als doel hadden, meldt The Times of Israel.


Vorige week werd bekend dat kolonel Hamami, vermist sinds 7 oktober, die ochtend was omgekomen tijdens de strijd tegen Hamas-terroristen in kibboets Nirim en dat zijn lichaam door Hamas naar Gaza was ontvoerd.


Veel van de indringers bleken niet alleen gedetailleerde kaarten bij zich te hebben van de gemeenschappen en militaire bases die ze moesten aanvallen, maar dus ook foto's van hoge militairen.


De Washington Post meldde vorige maand dat de terroristische groepering van plan was een wekenlange invasie van Israël na te streven, met kaarten die plannen aangaven om mogelijk de Westelijke Jordaanoever te bereiken.


Document gevonden bij terroristen en gepubliceerd door NBC News op 13 oktober 2023, waarin onder meer de plannen van Hamas worden beschreven om burgers te doden en gijzelaars te nemen in kibboets Sa'ad in het zuiden van Israël tijdens de slachtpartijj van de terreurgroep op 7 oktober 2023 (foto via Twitter)


Het rapport zegt ook dat Hamas goedkope surveillance-drones heeft gebruikt om kaarten te maken van Israëlische steden en bases nabij de grens met Gaza, terwijl het ook informatie verzamelde van Gazanen met werkvergunningen in Israël, en zelfs door naar vastgoedsites te kijken om meer te weten te komen over de indeling van Israëlische steden.
476 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page