top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Terroristen opgepakt die afgelopen donderdag terreuraanslag uitvoerden


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Twee dagen nadat terroristen het vuur openden op een auto waarbij Yehuda Dintelman, 25, om het leven kwam, heeft de IDF, met hulp van de grenspolitie en Shin Bet vier terroristen opgepakt die de terreuraanslag hebben uitgevoerd.


De vier verdachten werden gearresteerd tijdens een nachtelijke inval in het noordelijke dorp Silat al-Harithiya op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Jenin, door de Israëlische strijdkrachten en de antiterreureenheid van de Israëlische politie Yamam. Ze werden allemaal overgedragen aan de Shin Bet voor ondervraging en hebben zich niet verzet tegen hun arrestatie.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Twee van hen zouden de schietaanval zelf hebben uitgevoerd, terwijl de anderen ervan verdacht werden te hebben geholpen.De gearresteerde terroristen zijn naar verluidt leden van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)-beweging.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Shin Bet zei dat troepen ook wapens hebben teruggevonden die vermoedelijk zijn gebruikt bij de aanval van donderdag, samen met verschillende andere die in het bezit waren van de cel, waaronder twee M-16-geweren en een machinepistool in Carlo-stijl, een lokaal geproduceerd geïmproviseerd wapen. De politie heeft later foto's van de wapens vrijgegeven.


De gevonden wapens van de terroristen. Foto politie woordvoerder159 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page