israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Testen nieuw virus medicijn verloopt prima - virusexpert vind aantal ongevaccieerden onacceptabel


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Na een eerste proef in Israël, eindigt dinsdag een proef in Griekenland, gesponsord door de regering in Athene, waarbij in gematigde en ernstige toestand verkerende patiënten tot 85 jaar betrokken zijn, die het in Israël uitgevonden "precisiemedicijn" voor COVID-19 krijgen toegediend, zijn de ook bij deze proef de reusltaten veelbelovend.


Van de patiënten die het via inhalatie toegediende medicijn EXO-CD24, ontwikkeld in het Ichilov Medical Center in Tel Aviv, kregen toegediend, verliet 90% binnen 5 dagen het ziekenhuis, zoals dat al eerder in israël ook het geval was, meldt The Times of Israel.


Senior Ichilov-arts professor Nadir Arber, vertelde aan The Times of Israel "dat artsen goede reacties melden, en dat dit zeer bemoedigend is en onze hoop verstrekt dat dit medicijn een game changer kan zijn".


Wat opviel was dat artsen melden dat geen van de patiënten geïntubeerd moest worden en aan beademingsapparatuur moest worden aangesloten, en geen van hen stierf, ondanks de ernst van hun toestand.


Het medicijn pakt het coronavirus aan met behulp van een molecuul, CD24, dat Arber 25 jaar lang onderzocht in de hoop dat het kankerpatiënten zou helpen.


Na de succesvolle proeven in het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv werd gemeld dat de kans groot is dat, indien alle testen succevol zijn, het medicijn tegen het einde van het jaar kan worden toegediend aan alle coronaviruspatiënten.


Ondertussen zei een van de meest vooraanstaande virus experts van Israël, professor Galia Rahav, het hoofd van de Infectious Disease Unit and Laboratories in het Sheba Medical Center in de buurt van Tel Aviv, tegen de krant Ynet dat het "onaanvaardbaar" is dat ten minste een miljoen daarvoor in aanmerking komende Israëli's nog steeds niet zijn ingeënt.


Ook zei professor Rahav "dat de meerderheid van de jonge COVID-patiënten die in het ziekenhuis liggen, niet zijn gevaccineerd".


Ze voegde er aantoe dat ër tien dagen geleden ongeveer acht ziekenhuisopnames per dag waren, terwij we nu 23 ernstige patiënten per dag hebben en minstens twee beademd moeten worden".


"We zien dat de immuniteit afneemt naarmate de tijd verstrijkt vanaf toediening van het tweede vaccin. Er is een significante afname van het niveau van antilichamen en een omgekeerd verband tussen het niveau van neutraliserende antilichamen en terugkerende infectie, dus ik denk dat het uiterst belangrijk is om gevaccineerd te worden met de derde dosis," aldus professor Galia Rahav, een regelmatige terugkerende gast in de verschillende tv journaals van Israël.


"Het is erg belangrijk om de booster toe te dienen aan de bevolking van 60 jaar en ouder en het is misschien nog belangrijker om degenen die nog niet zijn gevaccineerd met de eerste en tweede injectie te vaccineren", zei ze, niet omdat het vaccin de verspreiding van infecties of het aantal geverifieerde gevallen drastisch zal verminderen, maar het zal ernstige ziekte voorkomen.


"Het is voor mij onaanvaardbaar dat 1.100.000 mensen in Israël niet zijn ingeënt. Dit is een zaak die moet worden opgelost," aldus professsor Rahav.
189 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws