israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

"The Rose Garden" in Jeruzalem wordt vernieuwd


Na de renovatie. Foto: Olekh en Tul Architects via gemeenten JeruzalemDe gemeente Jeruzalem werkt momenteel aan de afronding van de gedetailleerde planningsprocessen voor het Rose Garden project, inclusief het maken van afstemming met alle autoriteiten in het complex. Volgens de planning starten de werkzaamheden in juni 2022 en gaan ze zo'n 16 maanden duren.


De renovatie van het park omvat het uitvoeren van toegankelijke werken voor het grote publiek, het creëren van een overgang tussen de verschillende overheidscomplexen in het gebied, het inrichten van verschillende gebouwen en het realiseren van een horecacomplex en entertainment ten behoeve van de bezoekers van de plek.


Daarnaast zullen werkzaamheden worden uitgevoerd om de paden te vervangen en op te waarderen, het tuinmeubilair te vervangen door up-to-date en nieuw meubilair, het gehele vegetatiesysteem in de tuin te vernieuwen, met de nadruk op verdikking en vernieuwing van de unieke rozenvegetatie systeem geplant in de tuin (er zijn honderden rozensoorten in de tuin). Er komt ook een compound voor het beheer en onderhoud van de kleuterschool, een klaslokaal en een openbare toiletstructuur.


In het hart van het park en dicht bij het meer promoot de Jerusalem Development Authority de oprichting van een café, dat de werknemers van het regeringscomplex, de Knesset en het grote publiek zal dienen. De oprichting van het café zal worden uitgevoerd door een ontwikkelaar die wordt geselecteerd via een door de gemeente gepubliceerde aanbesteding.


Na de renovatie. Foto via gemeente Jeruzalem


Het 'Rose Garden Upgrade-project' is een volgende stap in de gemeentelijke activiteit om Kiryat HaLeum te upgraden en er een levendig en aantrekkelijk gebied van te maken, niet alleen voor overheidsmedewerkers die in het gebied werken, maar voor alle stadsbewoners en bezoekers van buitenaf, vergelijkbaar met soortgelijke complexen in de wereld.


Tegelijkertijd werkt de gemeente samen met de Jerusalem Development Authority om de Ruppin-as, die naar het overheidscomplex en de musea leidt, te upgraden.


De eerste fase van het project (tussen Ruppin Street, Wise en het JDC-knooppunt) is in september 2020 geopend en omvatte het upgraden van de straatinfrastructuur, inclusief de aanleg van een fietspad, het begraven van verschillende infrastructuur- en landschapsontwikkelingswerkzaamheden.


Tegenwoordig, en in het verlengde van de opwaardering van de Museumstad, wordt gewerkt aan de opwaardering van de ruimte aan de Wolfsonstraat naar de Herzlstraat, waarbij landschapsontwikkelingswerkzaamheden worden uitgevoerd, straatmeubilair wordt geplaatst en verlichtingssystemen worden opgewaardeerd. Al het werk wordt uitgevoerd via Moriah.


De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon: "De Rozentuin is een begeerde plek in het hart van Kiryat HaLeum. Wij gaan daar een nationaal, representatief en park van maken waar we allemaal trots op zullen zijn".


De Wohl Rose Garden werd officieel opgericht in 1981, hoewel het park al sinds de jaren vijftig bestaat en in de jaren zestig voor het publiek werd geopend. In het begin van de jaren tachtig werd het gebied, met de steun van toenmalig burgemeester Teddy Kollek, beplant met ongeveer 15.000 rozenstruiken, bestaande uit ongeveer 400 verschillende soorten uit de hele wereld.


Gedurende de jaren werd het een belangrijke attractie voor duizenden stadsbezoekers en een plek voor familiepicknicks.87 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws