israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tienduizenden verwacht bij evenementen in de Tel Aviv Pride Maand


Tel Aviv Pride 2021. Screenshot YouTube


Naar verwachting zullen tienduizenden toeristen, beroemdheden, journalisten en beïnvloeders uit het buitenland zich bij de menigte Israëli's voegen om de Tel Aviv Pride Month te vieren, met als hoogtepunt 10 juni met de jaarlijkse Pride Parade. Vorig jaar deden zo'n 100.000 mensen mee.


Met meer praalwagens dan ooit tevoren, zal de parade beginnen op Rokach Boulevard nabij de Sportek, en zal doorgaan naar het showgebied in Ganei Yehoshua Park, waar het hoofdpodium zal worden opgezet voor shows met dj's, drag queens en dansers, waaronder Bianca Del Rio en Chelseaboy.


"Pride-evenementen in Tel Aviv-Yafo zijn een lange traditie met berichten van gelijkheid en acceptatie als kern", zei Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv-Yafo tegen ISRAEL21C.


“De stad Tel Aviv-Yafo, een warm thuis voor alle gemeenschappen die erin wonen en trots een grensverleggende stad te zijn in relatie tot de LGBTQ+-gemeenschap en een wereldwijde bron van inspiratie, zal dit jaar vieren en marcheren met onvoorwaardelijke steun bij het bereiken van volledige gelijkheid voor elke burger.”


Officiële pride-vieringen beginnen vandaag, 20 mei, met Dragovision, een "versleepte" versie van het Eurovisiesongfestival. De hele maand zal het gemeentelijke LGBTQ-gemeenschapscentrum een ​​scala aan evenementen organiseren, samen met kleinere 'Pride in the Neighborhood'-evenementen.


Er zijn ook informatieve gesprekken gepland met LGBTQ-jongeren die dienst nemen in het leger; een familiepicknick; een LGBTQ-seniorenfeest; raves voor alleen vrouwen; en feesten in clubs en bars in Tel Aviv.Voor meer informatie over Pride-evenementen in Tel Aviv, klik hier.92 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws