top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tijdens arrestatie terroristen zijn 7 terroristen gedood en hoge Hamas functionaris opgepakt


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de arrestatie van de terroristen die op 28 januari de schietpartij op een restaurant in Ward Jericho uitvoerde, zijn zeven terroristen gedood en is een hoge Hamas functionaris opgepakt, deelt de IDF mee.


Op 28 januari 2023 kwamen twee terroristen gewapend met wapens en militaire vesten aan bij de ingang van een restaurant in de gemeenschap van Vered Yeriho, waar op dat moment ongeveer 30 burgers verbleven, om een dodelijke aanslag uit te voeren. Door een vuurwapenstoring vluchtten de terroristen richting de stad Jericho en werd een aanslag voorkomen die veel burgers zou hebben gedood of verwond.


Maandag nacht voerden de IDF en ISA gezamenlijke terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het Aqabat Jabr kamp. Het doel van de activiteit was het arresteren van de terreurploeg van Hamas die de schietpartij uitvoerde in het restaurant, in de gemeenschap van Vered Yeriho.


Dankzij de inspanningen van de inlichtingendiensten van ISA en IDF werd sinds de aanval ontdekt dat de gewapende verdachten met de hulp van hun families en de lokale bevolking zich hadden gebarricadeerd in een woning in het Aqabat Jabr kamp grenzend aan de stad Jericho, terwijl ze van plan waren om doorgaan met terroristische activiteiten.


Tijdens de operatie identificeerde een troepenmacht van het gemengde bataljon "Laviei Bekaa" enkele gewapende Palestijnse mannen en ontstond er een vuurgevecht tussen de partijen. Uiteindelijk slaagde de strijdmacht erin de gewapende mannen te neutraliseren - van wie sommigen betrokken waren bij de aanslag die eind vorige week plaatsvond in Bord Jericho. Ook raakten verschillende andere Palestijnen gewond en werd een aantal gezochte personen gearresteerd, onder wie een hoge Hamas-functionaris, Sheikh Shaker Amara.


De gevonden wapens. Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen week voerden de IDF en ISA een extra activiteit uit om het terroristische team te arresteren, en sindsdien zijn de pogingen om te lokaliseren voortgezet.


Tijdens de activiteit zagen IDF-soldaten een aantal gewapende verdachten en er ontstond een vuurgevecht. De soldaten opereerden om de aanvallers tegen te houden en de dreiging te neutraliseren. Een aantal van de geneutraliseerde aanvallers was betrokken bij de aanval op de Almog Junction. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page