top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tijdens een operatie in Jenin hebben IDF troepen terrorist gedood die terreuraanval had uitgevoerd


Foto IDF woordvoerder


Tijdens een antiterroristische operatie in het vluchtelingenkamp in Jenin hebben de veiligheidstroepen het appartement van de terrorist Khaled Harusha in Nablus vernield, die is aangesloten bij de terroristische organisatie Hamas en deelnemer was aan de schietpartij in Hawara, uitgevoerd door zijn vader, waarbij in februari wijlen Hillel Weigal Yaniv werd vermoord.


Technische troepen van de IDF opereerden donderdagvond in de wijk Mashakan in de stad Nablus in de Samaria-divisie om het appartement van de Hamas terrorist Khaled Harusha te slopen en die had deelgenomen aan de schietpartij in Hawara in februari, uitgevoerd door zijn vader, waarbij wijlen Hillel Weigel Yaniv werd vermoord.Tijdens de operatie arresteerden de troepen drie Hamas terroristen in de stad. tijdens deze operatie gooiden terroristen explosieven op onze strijdkrachten die op hen schoten, treffers werden gedetecteerd.


Tegelijkertijd opereerden soldaten van de Harob Patrol, Dokifat, Dovdvan, Engineering en MGB 's nachts onder het bevel van de Kafir Brigade in het vluchtelingenkamp Jenin in de Menashe Brigade voor een operatie om terrorisme te bestrijden. Tijdens de operatie viel een vliegtuig een gewapend terroristenteam aan dat explosieven naar de strijdkrachten. Verschillende terroristen werden gedood.Ook schoten en gooiden gewapende terroristen explosieven naar de troepen die op hen schoten. Bovendien brachten technische hulpmiddelen kant-en-klare ladingen aan het licht die onder de wegen waren begraven om de troepen schade toe te brengen.


Tijdens de huiszoekingen in het kamp hebben troepen van de Harov-patrouille een ruimte met explosieven gelokaliseerd en een ondergrondse schacht vernietigd. In een andere ruimte hebben IDF-troepen van de Dovdvan-eenheid een M-16-wapen, munitie en militaire uitrusting gevonden en werd een terrorist gearresteerd.


Foto IDF woordvoerder


Bij een operatie van de strijdkrachten in het vluchtelingenkamp El Fawar in de Yehuda-divisie werden twee draaibanken voor de productie van wapens in beslag genomen. Daarnaast werden printers geconfisqueerd van een drukkerij die verdacht werd van het maken van brandgevaarlijk materiaal dat door terroristische organisaties werd gebruikt. Tijdens de activiteit werden molotovcocktails en stenen gegooid naar de politie die reageerde door te schieten.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens een operatie in het vluchtelingenkamp Qalandiya arresteerden de troepen acht gezochte personen en vonden een pistool, een patroon en militaire uitrusting.

In het dorp Turmosia namen de troepen Carlo-achtige wapens en militaire uitrusting in beslag.


Tot nu toe zijn sinds het begin van de oorlog ongeveer 1.260 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Valleien, waarvan ongeveer 760 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.281 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page