israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Tijdens een training vatte een F-15 vlam en een wiel niet uit, piloten konden een noodlanding maken


Twee F-15's van de Israëlische luchtmacht. Screenshot YouTube


Bij een luchtincident met een F-15, dat ongeveer zes maanden geleden plaatsvond en nu bekend is geworden, wisten de twee piloten een noodlanding op twee wielen te maken en zichzelf te redden door er meteen uit te springen.


Een routinematige trainingsvlucht in het Air Force Hammers Squadron kon afgelopen december uitmonden in een ramp, na een ongebruikelijke technische storing. Dit werd donderdag in het avondnieuws van KAN News gemeld.


Volgens Kan merkten de F-15I-piloten dat het rechterwiel van de straaljager voor de landing niet goed was ingklapt, een feit dat ze via de radio naar de verkeerstoren stuurden.


"Ik herhaal het beleid: de veiligheid van de bemanning gaat boven het vliegtuig", brigadegeneraal. Gen. Guy Davidson, de commandant van de luchtmachtbasis, kan de piloten horen vertellen in een opname van hun communicatie.


In een interview voor het rapport beschreef Davidson de storing als ongelooflijk zeldzaam. Na een aantal opties te hebben afgewogen, waaronder het gebruik van de schietstoelen, zeiden de piloten dat de piloten besloten een noodlanding te maken met slechts twee van de drie wielen van het vliegtuig.


“Controleer of de reddingsteams klaar staan ​​en dat alles is voorbereid”, zei een van de piloten tegen de verkeerstoren voordat hij landde, meldt The Times of Isrel.


Toen het vliegtuig landde, draaide het op zijn rechterkant en vloog in brand, waarbij de piloten snel uit de cockpit ontsnapten terwijl brandweerteams het vliegtuig onderdompelden, volgens het rapport.


Niemand raakte gewond en volgens het rapport zijn de piloten weer begonnen met vliegen, terwijl het vliegtuig naar verwachting de komende maanden weer in dienst zal gaan.


Hoewel in het Hebreeuws, zeggen de beelden van dit nieuwsitem genoeg.118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws