top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tijdens gevechten tussen IDF en Palestijnen zijn 4 Palestijnen omgekomen


Ter illustratie. Foto via IDF woordvoerderseenheid


Minstens vier Palestijnen zijn gisteravond gedood bij een vuurgevecht bij verschillende incidenten in Judea en Samaria als onderdeel van een uitgebreide veiligheidsoperatie tegen infrastructuur van Hamas waar enkele maanden onderzoek aan voorafging.


De arrestatie-invallen werden op de hele Westelijke Jordaanoever uitgevoerd, voornamelijk door de elite-eenheid Duvdevan voor terrorismebestrijding van het leger, en door de antiterrorisme-eenheden van de Israëlische politie en grenspolitie, samen met de veiligheidsdienst Shin Bet.De nachtelijke operatie begon zaterdagavond laat met een undercover inval in de stad Jenin, een stad op de Westelijke Jordaanoever, waarbij Duvdevan-troepen een van de gewapende Hamas leden arresteerden.


In de vroege ochtenduren van zondagochtend kwamen Duvdevan-soldaten het dorp Burqin bij Jenin binnen om daar een andere gewapende verdachte te arresteren. Er brak een vuurgevecht uit waarbij een van de Palestijnen zou zijn gedood.In de vroege ochtenduren van zondagochtend kwamen Duvdevan-soldaten het dorp Burqin bij Jenin binnen om daar een andere gewapende verdachte te arresteren, waarbij volgens Palestijnse media, een vuurgevecht uitbrak nadat Israëlische troepen het huis waar de verdachte zich verstopte omsingelden en hem opriepen zich over te geven.Bij dit vuurgevecht zouden aan Palestijnse kant drie doden zijn gevallen, aldus Palestijnse media.


Het gebeurt niet vaak dat tijdens arrestaties vuurgevechten uitbreken, meestal gaat het gepaard met het gooien van molotov cocktails of stenen.


157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page