top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tijdens Jom Kippur heeft de IDF een Hamas lid opgepakt die eerder een aanslag had gepleegd


De Hamas terrorist Salman Amran. Foto via social media


IDF- en ISA-troepen voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit op Yom Kippur om een ​​terrorist te arresteren die verdacht wordt van betrokkenheid bij het uitvoeren van de schietaanval op een Israëlische bus en taxi vlak bij de stad Nablus afgelopen zondag.


IDF- en ISA-troepen hebben tijdens Jom Kippur terrorismebestrijdingsactiviteiten uitgevoerd om een ​​gezochte persoon te arresteren die verdacht wordt van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in de stad Deir al-Hatab.


De verdachte, Salman Amran, is 35 jaar oud en komt uit de stad Deir al-Hatab. Hij is lid van de terroristische organisatie van Hamas en zat eerder in de gevangenis omdat hij deel uitmaakte van een militair netwerk van Hamas dat aanslagen plande.


Na nauwkeurige ISA-inlichtingen omsingelden IDF-soldaten de woning van de verdachte. De verdachte schoot op de soldaten terwijl hij zich in het woongebouw had gebarricadeerd. De soldaten reageerden met scherp op de woning en gebruikten verschillende middelen, waaronder fragmentatiegranaten en een bulldozer.


Als gevolg van het schieten van de verdachte op IDF-soldaten, raakte de broer van de verdachte gewond terwijl hij zich buiten de woning bevond.


Daarnaast is er vanuit een aantal bronnen op de soldaten geschoten. De soldaten reageerden met scherp op de bronnen van de schietpartij. Een aantal gewapende Palestijnen werden geraakt en één aanvaller werd gedood als gevolg van de schietpartij.


Het wapen van de terrorist. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Na het vuurgevecht gaf de verdachte zichzelf over aan de IDF-soldaten in het gebied. De verdachte en het door hem gebruikte M16-geweer zijn voor verdere verwerking overgebracht naar de ISA.


De IDF zegt op de hoogte te zijn van berichten over twee mediamedewerkers die in het gebied van de activiteit waren en gewond raakten, de oorzaak van het letsel is onbekend.

De IDF benadrukt dat de aanwezigheid van niet-betrokken burgers in gevechtsgebieden levensbedreigend is.

115 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page