top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

TikTok weigert campagne voor vrijlating gegijzelden te uploaden

Foto Wikipedia


Opnieuw beschuldigingen tegen Tiktok wegens misleiding jegens Israël: volgens het rapport van vanavond van het Fox-netwerk weigerde Tiktok een gesponsorde campagne van het Israeli Kidnapped Families Forum te uploaden, schrijft N12News.


Terwijl de campagne, die korte video's bevatte waarin de levens van de Israëlische ontvoerden werden gepresenteerd en werd opgeroepen tot hun terugkeer, werd geüpload op sociale netwerken zoals Facebook en Instagram, weigerde het Tiktok-netwerk de campagne te uploaden omdat ze deze als "politiek" markeerden. Aan de andere kant stemde het netwerk er wel mee in om campagnes te uploaden van organisaties die de Palestijnen steunen.


Een intern document geschreven door een senior medewerker van Tiktok Israel beschrijft hoe het bedrijf de neiging heeft om door humanitaire organisaties gefinancierde campagnes goed te keuren ter ondersteuning van de Palestijnse kant van het conflict, gefinancierd door verschillende humanitaire organisaties, terwijl campagnes gefinancierd door de families van de Israëlische ontvoerden door het management van Tiktok werden afgewezen. 


Volgens hetzelfde document zijn er, hoewel er pogingen zijn gedaan om antisemitische inhoud en niet-geverifieerde informatie van het platform te verwijderen, veel medewerkers binnen het bedrijf, vooral degenen die als contentmoderator werken, die publiekelijk Hamas en radicale terroristische groeperingen steunen. “Dit heeft invloed op de hoeveelheid vijandige inhoud en propaganda gericht tegen Israël en de Joden”, aldus het document.


In reactie op het onderzoek zegt Tiktok dat “deze beschuldigingen vals zijn en op geen enkele manier het beleid van Tiktok weerspiegelen. Ons advertentiebeleid is heel duidelijk over wat er op het platform mag worden geadverteerd en we passen het in gelijke mate toe op alle advertenties op Tiktok. We investeren zwaar in het trainen van het team dat verantwoordelijk is voor moderatie, zodat het ons beleid consistent kan uitvoeren.'


Joodse Tik Tok-medewerkers melden een vijandige houding van het bedrijf


Volgens een begin deze maand gepubliceerd onderzoek melden Israëlische en Joodse werknemers bij TikTok dat ze vijandigheid voelen bij het bedrijf en dat ze zich onveilig voelen. De werknemers vertellen over intimidatie, persoonlijke aanvallen en oproepen tot een boycot die ze hebben meegemaakt sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas. Werknemers maken zelfs melding van vreugdekreten in arbeidchatgroepen bij het zien van de wreedheden die op 7 oktober in Israël plaatsvonden.


Joodse werknemers in het bedrijf uit verschillende plaatsen, waaronder de VS, Groot-Brittannië en andere Europese landen, getuigen van herhaalde intimidatie door andere werknemers en ernstige intimidatie die hun vermogen om zich veilig te voelen in hun werkomgeving schaadt. De intimidatie omvat ook grof taalgebruik en fysieke bedreigingen tegen die werknemers. In sommige gevallen pochten werknemers van TikTok in de interne chats van het bedrijf op dat ze gamen en het algoritme van het platform veranderen om anti-Israëlische inhoud te overspoelen. Andere werknemers pochten dat ze in het moderatiewerk (het uitstellen van extreme inhoud) doen voor de bedrijf negeren ze opzettelijk video’s die desinformatie over het conflict en Israël verspreiden.


Een medewerker die in de kantoren van het bedrijf in Tennessee zat pochte dat hij video's aanmoedigt die oproepen tot een boycot van Israëlische producten en aanvullende sancties tegen Israël, ondanks het feit dat de wet in het land oproepen tot een boycot van Israël verbiedt.


Dezelfde medewerker deelde met de andere medewerkers van de steungroep voor Palestijnen op TikTok informatie die hij van de BDS-beweging had overgenomen en beschrijft welke bedrijven zaken doen in Israël en daarom moeten worden geboycot. Op de lijst staan ​​bedrijven als McDonald's, Burger King, Pizza Hut en Domino's Pizza. Een andere medewerker zei dat het bedrijf geen controle meer heeft over de 40.000 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de moderatie op de site, en dat zij er vaak voor kiezen de feiten over het conflict tussen Israël en de Palestijnen niet te controleren.


Een van de medewerkers zei dat content die harde beelden uit Gaza laat zien niet van het platform wordt verwijderd, terwijl content die de wreedheden laat zien die in Israël plaatsvonden onmiddellijk wordt verwijderd. “Wij hebben het gevoel dat het populairste platform ter wereld ons als mens tegenwerkt”, aldus de medewerker.


Uit de gesprekken in de interne chat van Tiktok-medewerkers bleek dat sommige medewerkers de Shiva-gebeurtenissen in oktober echt vierden en de schade die de Israëli's ondervonden door toedoen van de terroristische organisatie Hamas.
469 weergaven2 opmerkingen
bottom of page