top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

TIME kiest fietsen in Jeruzalem als top 50 bestemming in 2023


Fietsen in Jeruzalem, oktober 2022. Foto door Yonatan Sindel/Flash90 via ISRAEL21C


Fietsen in Jeruzalem werd door TIME magazine aanbevolen als een van de 50 buitengewone reisideeën voor 2023 op de derde jaarlijkse lijst van 's werelds beste plaatsen.


“Hoewel Jezus misschien per ezel naar Jeruzalem is gereisd, Salomo per muilezel en de profeet Mohammed met een gevleugelde Buraq, heeft de heilige stad duizenden jaren later tal van andere transportmiddelen om zich te verplaatsen, van bus tot lightrail tot trein. En vandaag is er een manier om deze oude stad vanuit een nieuw, onverwacht perspectief te bekijken', schrijft TIME-correspondent Jessica Shaw.


“Iedereen die comfortabel op twee wielen zit, kan nu een fiets huren en fietsen langs de onlangs geopende Kerem-tunnel, onderdeel van het Jeruzalem Ring-fietspad, een route van 42 km waarmee bezoekers de heilige stad in hun eigen tempo kunnen omcirkelen, bijvoorbeeld, in de Biblical Zoo in het westelijke deel van de stad en eindigend bij de Jaffapoort in het oosten.”


De tunnel, merkt ze op, "verbindt twee delen van de Ring van Jeruzalem: aan de ene kant ligt Ein Lavan, een bron die dateert uit de ijzertijd, en aan de andere kant Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper, die een hotspot voor fijnproevers en kunstgalerijen. Degenen die in de stemming zijn voor een meer rigoureuze middag toeren, kunnen zich een weg banen naar de winderige straten van de oude stad voor een uitzicht van 360 graden dat te vinden is in het onlangs gerenoveerde Tower of David Jerusalem Museum.


Toren van David Museum in Jeruzalem. Foto door Naftali Hilger via ISRAEL21C

De Toren van David gaat op 1 juni weer open voor het publiek na een driejarig vernieuwings- en conserveringsproject van $ 50 miljoen in de historische citadel en het archeologische park. Het museum is nu toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een nieuw verzonken toegangspaviljoen met meerdere verdiepingen bij de ingang van de Jaffapoort naar de oude stad.


TIME vroeg om nominaties voor de lijst van zijn internationale netwerk van correspondenten en bijdragers, met het oog op degenen die nieuwe en opwindende ervaringen aanbieden.


Naast Jeruzalem zijn andere bestemmingen onder meer Kyoto in Japan, Musanze in Rwanda, Gizeh en Saqqara in Egypte, Ladakh in India en Aqaba in Jordanië.

1.124 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page