top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tussen de vallende raketten door ging vervoer van moedermelk naar ziekenhuizen door


Dr. Sharron Bransburg-Zabari brengt moedermelk naar premature baby's in het zuiden van Israël. Foto met dank aan MDA-woordvoerder


Op 14 mei trok Dr. Sharron Bransburg-Zabari een beschermend vest en een helm aan om haar levensreddende missie in het zuiden van Israël uit te voeren.


Als directeur van de Human Milk Bank van Magen David Adom (MDA) nam Bransburg-Zabari de taak op zich om gedoneerde moedermelk naar pasgeborenen te brengen in ziekenhuizen in het zuiden, dat onder zware raketaanvallen van Hamas in Gaza ligt, aldus ISRAEL21C.


MDA , Israëls nationale organisatie voor pre-ziekenhuis medische noodhulp en bloeddiensten, legde uit dat veel vrouwen in het zuiden te vroeg bevallen als gevolg van de stress en spanning van het raketvuur.


Als gevolg hiervan meldden sommige ziekenhuizen in de gevarenzone een dreigend tekort aan de Human Milk Bank van MDA. Dit werd verwacht zowel vanwege het aanhoudende conflict als vanwege de aanstaande feestdag van Sjavoeot. Toevallig wordt deze feestdag traditioneel gevierd met zuivelgerechten.


Dus Bransburg-Zabari negeerde het gevaar en zorgde ervoor dat de neonatale intensive care-afdelingen in het zuiden van Israël een voldoende voorraad veilige en hoogwaardige moedermelk hadden.


"Ondanks de uitdagende veiligheidssituatie hebben we genoeg melk uitgedeeld voor tientallen baby's voor een week", zei ze. "We weten dat de vraag in deze tijd toeneemt en zijn bereid om de melk te leveren als dat nodig is."


Eli Bin, directeur-generaal van de MDA, merkte op: “Dit is weer een voorbeeld van de toewijding van MDA-vrijwilligers en -medewerkers aan het Israëlische publiek, en die er alles aan zullen doen om de beste medische behandeling en diensten te bieden.


“Onze mensen zijn altijd waar ze nodig zijn en plaatsen zichzelf in de vuurlinie om levens te redden. Het is symbolisch dat aan de vooravond van Sjavoeot de MDA's Humane Melk Bank melk voorzag voor de pasgeborenen, zodat ook zij melk op Sjavoeot krijgen. "


28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page