top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toch een wonder? Zondag menselijke ketting voor-en tegenstanders wet met oproep tot onderhandelingen


Eigen foto


Zondag wordt voor het eerst sinds het begin van de protesten een gezamenlijk evenement gehouden door de leiders van het protest tegen de wettelijke wetgeving samen met de aanhangers van de hervorming, meldt Channel 12 News.


Tegenstanders en supporters zullen een mars en een menselijke ketting vormen van de Westelijke Muur tot de Knesset. Van beide partijen wordt verwacht dat ze pleiten voor een "brede overeenkomst". Simcha Rothman, voorzitter van de grondwetcommissie die de omstreden wet er door wil doordrukken, begon de deelnemers aan het evenement vanaf de rechterkant te bellen, en vroeg hen niet hieraan deel te nemen.


Onder de tegenstanders van de legale revolutie , die deelnemen aan het initiatief, bevinden zich Shakma Bresler, leider van de "Black Flags"-strijd en Eyal Neve, een van de leiders van de "Brothers in Arms". Van de kant van de aanhangers van de hervorming, zal rabbijn Yaakov Madan, de rabbijn van de Har-Etzion-nederzetting Yeshiva die eerder op de rechtse demonstratie sprak voor de juridische hervorming, deelnemen. Ook onder de deelnemers aan beide kanten van de barricade: Yael Shabach, piloot Relik Shapir, voormalig Shin Bet chef Yoram Cohen, Rabbi Chaim Lebanon en anderen.


Het evenement wordt deze zondag gehouden en begint om 8.00 uur met een gebed voor de vrede van het land op het plein van de Westelijke Muur. Daarna zal een mars van publieke leiders vertrekken samen met duizenden deelnemers die een menselijke ketting zullen vormen van de Westelijke Muur tot de Knesset, om "de verbinding tussen het jodendom en de democratie te symboliseren".


Het initiatief probeert publieke leiders aan beide kanten te verenigen om de sociale polarisatie die de afgelopen maanden is ontstaan, te voorkomen. Het evenement wordt ondersteund door rabbijnen, schrijvers, voormalige veiligheidsfunctionarissen, intellectuelen, rechters, leiders van tegenstanders van de hervorming en haar aanhanger156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page