top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toen gijzelaars vrij kwamen zaten ze onder drugs om ze kalm te laten lijken


Screenshot Knesset Channel


Een vertegenwoordiger van het Ministerie van Volksgezondheid vertelt de Gezondheidscommissie van de Knesset dat de gijzelaars die uit Hamas-gevangenschap zijn bevrijd, kalmeringspillen kregen voordat ze aan het Rode Kruis werden overgedragen voor overdracht aan Israël.


Het drogeren zou tot doel hebben gehad de gijzelaars kalm, gelukkig en optimistisch te laten lijken nadat ze meer dan vijftig dagen in Gaza fysiek misbruik, ontbering en psychologische terreur hadden ondergaan, meldt The Times of Israel.


De directeur van de voedingsafdeling van het ministerie, prof. Ronit Endevelt, noemt het medicijn specifiek Clonazepam. Bekend als Clonex in Israël en elders verkocht onder de merknamen Klonopin en Rivotril, wordt het medicijn gebruikt om angststoornissen, toevallen, bipolaire manie, agitatie geassocieerd met psychose en obsessief-compulsieve stoornis te voorkomen en te behandelen.


De vertegenwoordiger van het ministerie maakt niet bekend of de drogering is bevestigd door bloedtesten die zijn uitgevoerd op de vrijgelaten gijzelaars in Israëlische ziekenhuizen, of door de getuigenissen van de vrijgelaten gijzelaars, of door beide.


Families van gijzelaars die eerder met de commissie spraken, waren de eersten die de kwestie ter sprake brachten, voegt The Times of Israel er aan toe.
690 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page