top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Toen ik alle wapens zag, besefte ik de omvang van de gebeurtenis." De waarnemer reproduceert

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Abigail Ehrlich.


Het gebeurde in de late uren van zondagavond, op het militaire politiebureau van Bekaa en Emekim. Korporaal Shanhav, een waarnemer op het militaire politiebureau 'Mol Nevo', zat midden in een routinedienst - totdat ze iets ongewoons opmerkte op de monitoren die haar argwaan wekten.


"Ik zag ongebruikelijke figuren", herinnert ze zich, "en ik besefte al snel dat er hier iets anders was, en ik begon de gebeurtenis te manipuleren." Het ging om drie verdachten die zich in de buurt van het grenshek bewogen. Shenhav kondigde de connectie aan en de troepen van de Bekaa Levies en de MGB werden de arena in gesprongen.


Ze doorzochten de omgeving en troffen drie zakken aan met daarin tientallen wapens, waaronder 75 geweren en tientallen wapenonderdelen. Door de nauwe samenwerking werd effectief smokkel voorkomen die tot schade aan burgers had kunnen leiden. “Toen ik alle wapens zag, besefte ik de omvang van de gebeurtenis”, zegt Shanhav opgewonden, “het geeft een enorm gevoel van voldoening. Al deze munitie had door terroristen kunnen worden gebruikt, en dankzij ons is dat niet gebeurd."

Foto IDF woordvoerder


En ondanks de trots vertelt korporaal Shenhav dat ze zich niet altijd zo voelde: ‘Voordat ik dienst nam, wilde ik geen waarnemer zijn, omdat ik bang was en slechte dingen over de functie hoorde. Maar toen ik hier eenmaal was, werd ik er verliefd op. Ik vond mijn beste vrienden, die me ook hielpen bij het organiseren van het evenement."

Foto IDF woordvoerder


“We zijn voortdurend alert, maar toch is elke zaak anders en vereist een andere reactie van ons”, benadrukt ze, “in mijn ogen is dit de belangrijkste rol in de IDF.” Hij ziet er misschien intimiderend uit, maar het is absoluut de moeite waard. Er heerst hier een bijzondere trots, waanzinnige voldoening en meisjes die zussen van het leven zijn."362 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page