top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toename van mislukte Hamas/islamic Jihad-raketlanceringen in de Gazastrook


Foto IDF woordvoerder


De terroristische organisatie Hamas blijft burgers in de Gazastrook gebruiken als menselijk schild en als civiele verbinding voor militaire doeleinden.


Sinds de eerste aanval van Hamas op Israël heeft Hamas voortdurend burgers in de Gazastrook als menselijk schild gebruikt, regelmatig raketaanvallen gelanceerd en civiele verbindingen gebruikt voor militaire doeleinden.


Foto IDF woordvoerder


Deze raketlanceringen worden uitgevoerd vanuit gebieden grenzend aan civiele gebouwen en complexen zoals ziekenhuizen, VN-scholen, moskeeën, restaurants, diplomatieke gebouwen en hotels.


Foto IDF woordvoerder


De terroristische organisaties Hamas en de Islamitische Jihad vuren onduidelijk raketten af op Israëlische burgers; deze raketten hebben ook schade toegebracht aan burgers in de Gazastrook. Gisteren (dinsdag) was er een toename te zien in het aantal raketten dat op Israël werd gelanceerd, maar dat niet voldeed en in de Gazastrook terechtkwam. Hamas blijft de inwoners van de Gazastrook als menselijk schild gebruiken en aarzelt niet om de levens van burgers in Gaza te riskeren om hun aanvallen af te schermen.

397 weergaven0 opmerkingen
bottom of page