top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toespraak premier Naftali Bennett aan het begin van de speciale Jeruzalemdag kabinetsvergadering


Foto Amos Ben-Gershom Amos Ben-Gershom / GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering ter ere van Jeruzalemdag, vandaag. Hij zei in deze toespraak o.a. dat het tijdperk van immuniteit voor het Iraanse regime voorbij is.


"Fijne Jeruzalemdag. Vijfenvijftig jaar geleden bevrijdden IDF-soldaten de Oude Stad en verenigden Jeruzalem. Dit was een gebeurtenis die ook de hele natie verenigde.


Gedurende de dag zullen er veel evenementen zijn ter gelegenheid van Jeruzalem Dag, waaronder de traditionele vlaggenparade die langs de reguliere route zal gaan.


Het voeren van de Israëlische vlag in de hoofdstad van Israël is vanzelfsprekend; daarom zijn we vanaf het begin glashelder over dit onderwerp geweest. Ik verzoek de deelnemers om op een verantwoorde en respectvolle manier feest te vieren. Van hieruit zou ik, namens de ministers in de regering van Israël, de Israëlische politie willen bedanken voor het veiligstellen van alle evenementen.


Vandaag dienen we een reeks beslissingen in ter waarde van meer dan NIS 1 miljard om de stad Jeruzalem te ontwikkelen. De regering zal binnenkort een vijfjarenplan goedkeuren dat zich zal concentreren op economische ontwikkeling, investeringen in de academische wereld, het versterken van Jeruzalem als centrum voor toerisme en werkgelegenheid in de stad, naast plannen om wegen te ontwikkelen en aan te leggen, afval te verwijderen en de energie-efficiëntie te verhogen en investering in de Stad van David, een erfgoedsite van de hoogste orde. Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om alle burgers van Israël aan te bevelen om daarheen te gaan en te zien waar het allemaal begon.


Vandaag zal de regering van Israël Jeruzalem boven haar hoogste vreugde verheffen - in acties en in realiteit veranderende beslissingen. Ik ben hier trots op en wil mijn regeringscollega's, in het bijzonder minister Ze'ev Elkin, bedanken voor deze belangrijke activiteit.


Vandaag vieren we de herdenkingsdag voor leden van de Ethiopische gemeenschap die er niet in zijn geslaagd alijah naar het land Israël te maken. We zijn onderweg duizenden Joden verloren – vaders, moeders, broers en zussen, zonen en dochters – op een moeilijke reis naar Jeruzalem. Vandaag herdenken we de gevallenen.


Over een andere kwestie zagen we vorige week opnieuw dat het regime in Teheran in plaats van het leven van het Iraanse volk te verbeteren, kiest voor tirannie, terreur en leugens. Vorige week gingen massa's Iraanse mensen de straten van Abadan en andere plaatsen in Iran op om te demonstreren tegen de tirannie van het regime. Als reactie daarop schoten Iraanse troepen op Iraanse burgers. Op veel plaatsen in Iran is het momenteel moeilijk om tegen een redelijke prijs aan water en brood te komen. Iran investeert in terreur – zoals de ondergrondse UAV-basis die ze onlangs hebben tentoongesteld.


Iran heeft ook geïnvesteerd in leugens, zoals het opzettelijk misleiden van het IAEA om bezoeken van het agentschap te ontwijken, zoals vorige week werd onthuld. Het Iraanse regime is gebaseerd op tirannie, terreur en leugens.


De wereld moet naast het Iraanse volk staan ​​en opstaan ​​tegen het wrede regime. Gedurende vele jaren voert het Iraanse regime terrorisme uit tegen Israël en de regio via volmachten, maar om de een of andere reden heeft het hoofd van de octopus – Iran zelf – immuniteit genoten. Zoals we meer dan eens hebben gezegd, is het tijdperk van immuniteit voor het Iraanse regime voorbij. Degenen die terroristen financieren, degenen die terroristen bewapenen en degenen die terroristen sturen, zullen de volle prijs betalen."

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page