israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Top 10 van technische trends na de pandemie van het COVID-19 virus

Bijgewerkt op: 30 jul. 2021


Ter illustratie. Foto door Omar Prestwich op Unsplash


Als je de logistiek van het verplaatsen van vracht niet als een bijzonder sexy onderwerp beschouwde, is het tijd om een ​​frisse blik te werpen. Want het afgelopen jaar heeft ons laten zien hoe vitaal en kwetsbaar de toeleveringsketens zijn die we altijd als vanzelfsprekend hebben beschouwd (herinner je je het tekort aan toiletpapier?).


Daarom werd logistieke innovatie tijdens de virtuele OurCrowd Global Investor Summit op 13 juli uitgeroepen tot een van de top 10 van post-pandemische tech-trends .


Vanwege Covid kon de top natuurlijk niet zoals gewoonlijk live in Jeruzalem worden gehouden. Maar het management van het wereldwijde venture-investeringsplatform wilde niet dat iemand de populaire sessie over trends zou missen, vooral omdat Covid het hele plaatje drastisch heeft beïnvloed.


"Het is dit jaar buitengewoon belangrijk gezien de ongekende groei van de technologie-investeringsscene, aangedreven door de ongelooflijke digitale transformatie die ons hele leven heeft beïnvloed", zegt Jon Medved, oprichter en CEO van OurCrowd.


"Er is geen beter moment om te analyseren wat de technische trends zijn voor de slimme belegger en waar de technologiemarkt zich beweegt."


Sprekers waren onder meer Andrea Wasserman, hoofd global commerce bij Verizon Media, expert op het gebied van IT-beveiligingsindustrie Richard Stiennon; en Dr. Paul Rothman, decaan van de School of Medicine & CEO van Johns Hopkins Medicine, aldus ISRAEL21C.


Klaar voor de toptrends?


Het leven wordt virtueel


Van e-commerce tot thuiswerken tot online feesten en zelfs gebedsdiensten, de wereld is op het scherm veranderd en startup-technologie drijft het aan.


"We hebben een reeks tools geleverd om grote bedrijven te helpen met het succesvol organiseren van evenementen, waardoor ze meer data gedreven en strategischer kunnen zijn", legt Bizzabo- CEO Eran Ben-Shushan uit.


“Aan het begin van Covid wisten we niet hoe evenementen eruit zouden zien. Als bedrijf zijn we heel snel omgeslagen dankzij de ongelooflijke cultuur en het talent dat we hier hebben. We geloven dat het kijken naar de toekomst van evenementen en toekomstige trends die we identificeren, draait om het opnieuw uitvinden van de hybride ervaring.”


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:

Papaya Global , dat de wereldwijde loonlijst heeft geautomatiseerd en een revolutie heeft ontketend op het gebied van onboarding en betrokkenheid op de werkplek.

VidiPlus , wiens virtuele presentatiesoftware met slepen en neerzetten videoconferenties aantrekkelijker maakt met 3D-beelden, diavoorstellingen, webbrowsers en video's die in realtime naast de presentator in hetzelfde frame verschijnen.


Wetenschap is voor het avondeten


Plantaardig en in het laboratorium geproduceerd voedsel begint een industrie van $ 6 biljoen te ontwrichten en voldoet aan de vraag naar kwantiteit, kwaliteit en duurzaamheid.


"Er is een consensus onder experts dat een van de grootste uitdagingen in de voedingsindustrie het vinden van alternatieve eiwitbronnen is om de groeiende wereldbevolking te voeden", zegt Tammy Meiron, CTO van Israel's Fresh Start food-tech incubator.


"De wereldwijde en alternatieve eiwitmarkt zal naar verwachting in 2027 $ 27 miljard bereiken. We bevinden ons in een continu proces van klimaatcrisis die de gewassen negatief beïnvloedt, en we hebben meer mensen te voeden met dezelfde land- en waterbronnen."


Voorbeelden van Israëlische bedrijven op dit gebied:

Aleph Farms , dat slachtvrije , CO2-neutrale biefstuk ontwikkelt die is gekweekt uit dierlijke cellen.

ChickP , waarvan het kikkererwten-isolaat nu door verschillende fabrikanten wordt getest als een plantaardig, eiwitrijk alternatief voor eieren in mayonaise.


Retailers verdubbelen digitaal


Aangezien 60% van onze interacties met bedrijven nu online zijn, voeren retailers AI- en AR-personalisatie, lokalisatie, voice shopping en chatbots op.


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze ruimte:

ByondXR , waarmee retailers hun virtuele winkels en showrooms zo dicht mogelijk bij de fysieke ervaring kunnen brengen, met behulp van virtual reality.

Trigo , een innovator op het gebied van frictie loze kassatechnologie, die onlangs een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend om de supermarktpartners van Google Cloud te helpen hun digitale transformatie te versnellen met autonome winkels op basis van AI.


Water betekent zaken


Innovatie wordt op de proef gesteld om 's werelds meest essentiële natuurlijke hulpbron veilig en overvloedig te maken voor zowel individuen als de industrie. Watertechnologie is van oudsher een Israëlisch bolwerk op het gebied van watertechnologie en het wordt alleen maar groter.


Eli Nir, toonaangevende investeerder in watertechnologie en OurCrowd-partner, legt uit: “Watertechnologiebedrijven bestaan ​​al heel lang. Wat we vandaag zien, is een nieuw soort bedrijven die echt technologiebedrijven zijn. Met significante en uitstekende IT op een groot aantal gebieden, helemaal tot AI en cyberbeveiliging, met behulp van machine learning om te voorkomen dat hackers in kritieke waterinfrastructuur komen.”


Voorbeelden van Israëlische bedrijven op dit gebied:

BlueGreen Water Technologies , wiens LakeGuard- technologie giftige blauwgroene algen opruimt uit vervuilde meren en miljarden liters drinkwater herstelt.

ixDen , dat industriële sensoren en IoT-apparaten in watersystemen beveiligt tegen kwaadaardige cyber- en fysieke cyber aanvallen, waardoor waterbedrijven een stabiele en ononderbroken distributie van schoon water kunnen bieden.


Gegevens worden heel, heel groot


"Big data" wordt steeds meer beschouwd als 's werelds grootste niet-natuurlijke hulpbron. Maar de enorme hoeveelheid beschikbare data moet gemakkelijker toegankelijk, georganiseerd, beheerd en begrepen worden als het zijn potentieel wil benutten om zowat elke sector vooruit te helpen.


"We noemen data 'de nieuwe olie' omdat informatie ons inzicht geeft in onze wereld en hoe deze werkt, en omdat het de belangrijkste drijfveer is om snellere, nauwkeurigere, productievere en beter schaalbare beslissingen te nemen", zegt Stav Erez, partner in LabsO/ 2 fonds en incubator.


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:

Materials Zone , die de komst van nieuwe technologieën versnelt door een reeks tools en diensten te bieden die gegevens met betrekking tot materiaalwetenschap verzamelen, interpreteren en uitwisselen.

Dataloop , dat het proces van het voorbereiden van visuele gegevens voor machine learning stroomlijnt in branches variërend van autonoom rijden tot retail en ag-tech.


Logistiek is ineens sexy


Elk jaar wordt er voor ongeveer $ 19 biljoen aan goederen van land naar land vervoerd. Van tekorten aan basisvoorraden aan het begin van de pandemie tot de opstopping van vrachtschepen in het Suezkanaal die maanden heeft geduurd om op te ruimen, we zijn ons er allemaal pijnlijk van bewust dat logistiek van cruciaal belang is voor het dagelijks leven.


“De pandemie heeft de inflatie van e-commerce meer dan verdubbeld van 15% per jaar vóór 2020 tot bijna 40% vandaag, met aanzienlijke gevolgen voor de hele toeleveringsketen. Het is duidelijk dat toeleveringsketens moeten evolueren in efficiëntie, capaciteit en wendbaarheid”, zegt Ilan Reingold, CEO van BionicHIVE , een Israëlische startup die een gesynchroniseerde autonome robotvloot ontwikkelt voor het verzamelen/verpakken/verzenden/ontvangen van magazijnen.


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:

Freightos , die de wereldwijde lucht-, zee- en landvrachtkostenvergelijking , boeking en beheer voor ongeveer 10.000 import- en exportbedrijven mogelijk maakt.

Trellis , dat AI en cognitief leren gebruikt om de voedsel-, drank- en landbouwtoeleveringsketen te optimaliseren.


Telemedicine houdt de dokter weg


Diagnostische tests op locatie, online medische bezoeken en bewaking op afstand zijn slechts het begin van de revolutie in de gezondheidszorg. Telegeneeskunde is een win-winsituatie voor patiënten, die de deur niet uit hoeven om zorg te krijgen, en voor overwerkte zorgverleners - en het beschermt iedereen tegen blootstelling aan virussen.


Het in Israël opgerichte Tytocare is een van de meest invloedrijke bedrijven op het gebied van telegeneeskunde geworden - niet alleen thuis maar ook in ziekenhuizen, zei Dr. Eyal Zimlichman, adjunct-directeur-generaal, Chief Medical Officer en Chief Innovation Officer bij Sheba Medical Center. (via deze link kunt u veel informatie zien en opvragen).


"Niemand had gedacht dat we een probleem zouden hebben met artsen die patiënten aan het bed onderzoeken tot de Covid-crisis", zei Zimlichman. Sheba begon de medische onderzoekskit van Tytocare op afstand te gebruiken "om minimaal contact te hebben tussen ons personeel en patiënten met het virus, zodat we de blootstelling aan het personeel tot een minimum kunnen beperken."


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:

Sweetch helpt patiënten om chronische ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en auto-immuunziekten te behandelen met een mobiele digitale coach die gepersonaliseerde aanbevelingen geeft.

Sight Diagnostics gebruikt een vingerprik en twee druppels bloed om binnen enkele minuten een volledig bloedbeeld op kantoor uit te voeren, waardoor de wachttijden en blootstelling voor laboranten, clinici en patiënten worden verminderd. Het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem test nu hoe de OLO-machine van Sight kwaadaardige lymfocyten snel en automatisch kan detecteren op vroege tekenen van bloedkanker.


Ruimtelijke computing brengt de toekomst in kaart


Geavanceerde virtuele, augmented- en mixed-reality-technologieën stimuleren de ruimtelijke computerrevolutie, die mens-machine- en machine-machine-interacties naar een nieuw niveau zal brengen.


Industrie-expert Ori Inbar legt uit: "In plaats van interactie met computers op een tweedimensionaal scherm, is de nieuwe golf van computergebruik overal om ons heen. We zien informatie in 3D en het gedraagt ​​zich net zoals echte objecten zich in de echte wereld gedragen. Veel AR-bedrijven hebben het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt, omdat de vraag naar technologieën op afstand enorm is gestegen.”


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:

TetaVI , wiens draagbare volumetrische video- opnametechnologie hifi -hologrammen creëert die een meeslepende kijkervaring bieden op elk apparaat.

Edgybees , wiens AI-aangedreven, satellietgegenereerde geografische positioneringsbeelden, in combinatie met computervisie en machine learning, realtime, zeer nauwkeurige overlays van wegen, oriëntatiepunten en andere bedrijfskritieke gegevens genereert bovenop live videofeeds - waardoor defensie, openbare veiligheid en eerstehulpteams om missies snel en veilig uit te voeren.


Energie wordt groen, schoon en zuinig


Er ontstaan ​​innovatieve oplossingen om te voldoen aan zowel de stijgende energiebehoefte als de vraag naar duurzaamheid.


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:

H2PRO werkt aan betaalbare productie van groene waterstof op grote schaal, om huizen, fabrieken, auto's, schepen en vliegtuigen van milieuvriendelijke waterstof te voorzien voor minder dan bestaande fossiele brandstoffen en andere energiebronnen.

mPrest , dat gebruikmaakt van softwaretechnologie die oorspronkelijk werd gebruikt voor defensie, biedt zichtbaarheid en controle over complexe, gedistribueerde operaties zoals elektriciteitsnetten. mPrest heeft onlangs samengewerkt met Microsoft Azure om energie softwareoplossingen te bieden aan toonaangevende energiebedrijven, waarmee het doel van nul emissie en meer duurzaamheid wordt bevorderd.


Quantum computing wordt sterker, opgeschaald en versterkt


Het potentieel van kwantumcomputing is afgezwakt door uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, programmering en beveiliging, maar hulp is onderweg.


"Quantumcomputing wordt al 40 jaar besproken, maar pas de laatste jaren is het werkelijkheid geworden", zegt Nir Minerbi, CEO van de Israëlische kwantumsoftwareontwikkelaar Classiq . "Over een paar jaar hebben we grootschalige kwantumcomputers die taken kunnen uitvoeren die geen enkele supercomputer ter wereld ooit had kunnen doen."


Voorbeelden van Israëlische bedrijven in deze sector:QuantLR , dat 's werelds eerste en enige veilige, goedkope kwantumcryptografie-oplossing ontwikkelde met behulp van de principes van kwantumfysica. QuantLR ontworpen één van de 44 experimenten die de ruimte in zal gaan met de Israëlische astronaut Eytan Stibbe in 2022. • Quantum Machines , waarvan de eerste-van-zijn-soort quantum controle hardware en software platform stelt loopt complex kwantumalgoritmen van complexe multi-qubit kalibraties kwantumfoutcorrectie.


66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws