top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Top PA-functionarissen ontkennen de Joodse geschiedenis


Screenshot PMW


De afwijzing van elke en alle Joodse geschiedenis in Israël wordt herhaaldelijk bekrachtigd door topfunctionarissen van de Palestijnse Autoriteit (PA).


Veel verklaringen van PA-topfunctionarissen en -instellingen vlak voor de islamitische maand Ramadan waren bedoeld om brandstof toe te voegen aan de altijd brandende aansporing van de PA dat de Al-Aqsa moskee en al zijn pleinen "puur islamitisch" zijn en "alleen van moslims zijn", en lopen het gevaar van verontreiniging en vernietiging door Joden.


De uit deze leugen afgeleide boodschap van de PA is dat Israël een buitenlandse kolonialistische staat is zonder bestaansrecht en voorbestemd is om vernietigd te worden. Zoals de premier van de PA het onlangs verwoordde: “We hebben uit de geschiedenis geleerd dat het kolonialisme uiteindelijk overgaat. ”


Dit zijn recente voorbeelden die Palestinian Media Watch (PMW) op een rijtje heeft gezet:


Abbas' woordvoerder ontkent Joodse geschiedenis: "Geen historisch bewijs... [de Joden] hadden enige vorm van aanwezigheid in dit land"PA-voorzitter Mahmoud Abbas' woordvoerder Nabil Abu Rudeina: “De Heilig Grafkerk en de Al-Aqsa-moskee behoren tot de fundamentele pijlers van de geschiedenis, en het zijn Palestijnse heilige plaatsen, en geen Joodse heilige plaatsen. Er is geen historisch bewijs – ondanks alle opgravingen – dat [de Joden] enige vorm van aanwezigheid in dit land hadden.”

[Officieel PA TV-nieuws, 20 maart 2023]


De Tempelberg, waar de Al-Aqsa-moskee werd gebouwd, is de heiligste plaats van het jodendom en dateert met meer dan 1.500 jaar van vóór de moskee. Het is omdat de islam de joodse heilige plaats heeft erkend dat hun moskee daar is gebouwd.

PA PM ontkent Joodse geschiedenis: Joden hebben geen “band” met het land en zullen uiteindelijk vertrekken:PA-premier Muhammad Shtayyeh: “Israël heeft de geschiedenis van Palestina vervalst. Sinds 1967 voert Israël opgravingen uit en heeft niet kunnen bewijzen dat [het] een directe of indirecte band [met het land] heeft.”

[Officieel PA TV-nieuws, 18 maart 2023]


“[PA] Minister-president Muhammad Shtayyeh zei... dat de geschiedenis en alle archeologische artefacten bewijzen dat de Palestijnen hun land hebben vastgehouden sinds het begin van de menselijke geschiedenis (sic., de Palestijnen hebben geen geschiedenis voorafgaand aan de moderne tijd) .


Hij vervolgde: 'Wij zijn degenen die Palestina zijn naam en het land zijn waarde en status hebben gegeven. Dit land is van ons. Israël is een kolonialistische staat die is gesticht door kolonialisten en kolonisten, en die zich door de geschiedenis heen heeft uitgebreid zoals elke kolonist. We hebben uit de geschiedenis geleerd dat kolonialisme uiteindelijk overgaat.' ”

[Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 21 maart 2023]


“[PA] Premier Muhammad Shtayyeh zei in een toespraak die hij hield namens president Mahmoud Abbas …: 'De strijd, die ontstond met het begin van het kolonialisme, gaat niet alleen over de geschiedenis van Palestina, maar ook over de geschiedenis van Palestina. van de Palestijnen in Palestina, de mensen en het land, omdat Israël, dat beweerd heeft dat Palestina het beloofde land is, komt en zegt dat dit omstreden land is. De bezetting heeft alle vormen van onderdrukking gebruikt en een racistisch beleid ten uitvoer gelegd tegen ons volk, in het bijzonder tegen ons volk in Jeruzalem. Ze hebben hen behandeld alsof ze daar [alleen] verblijven en geen inheemse bewoners.'


De premier voegde eraan toe: 'We hoeven geen bewijs te leveren dat we de oorspronkelijke eigenaren van het land zijn, maar we ondernemen actie om de waarheid op te helderen, zodat anderen niet worden misleid door de zionistische leugen.' ... Israël is een kolonialistische en koloniserende entiteit die zich vestigt [kolonisten] ... Shtayyeh merkte op: 'De inhoud van de [Palestijnse] onafhankelijkheidsverklaring ... bevestigt dat het land Palestina het land is van de goddelijke boodschappers, [en dat] de Palestijnse Het Arabische volk werd geboren, bloeide op en ontwikkelde zich [erin] (sic.)... Dit betekent dat het Palestijns-Arabische volk in dit land is sinds de periode van zijn Kanaänitische voorouders (sic., de Palestijnen hebben geen band met de Kanaänieten) .Dit volk heeft alle invasies en alle kolonialistische periodes het hoofd geboden, waarvan de laatste begon met de Nakba (dwz 'de catastrofe', de Palestijnse term voor de oprichting van de staat Israël) van Palestina in 1948.' ”

[Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 19 maart 2023]


Opperste shari'ah-rechter en adviseur van Abbas: "Opgravingen en archeologisch onderzoek in het hele land van Palestina" leverden geen enkel "bewijs" op


Opperste sharia-rechter van Palestina en PA-president Mahmoud Abbas 'adviseur voor religieuze zaken en islamitische betrekkingen Mahmoud Al-Habbash [zei ​​dat] in 100 jaar opgravingen en archeologisch onderzoek in het hele land Palestina, ze er niet in zijn geslaagd er een te vinden [stuk] bewijs waaruit blijkt dat de bezetters recht hebben op dit land (sic., een overvloed aan bewijsmateriaal bewijst de Joodse geschiedenis in Israël); integendeel, het is bewezen dat de voortdurende waarheid in dit land het Palestijnse volk is, wiens Kanaänitische voorouders er meer dan 5000 jaar geleden in leefden, en dat er tot op de dag van vandaag onafgebroken in is blijven leven...Hij merkte op dat dit land van ons is, en dat ondanks alle leugens en vervalsingen die het kolonialisme heeft verzonnen om Palestina te stelen, het er niet in zal slagen de waarheid uit te wissen, aangezien echte geschiedenis niet is zoals verzonnen geschiedenis, en de waarheid wordt niet verslagen door illusies. en fabels, ongeacht hoeveel tijd er verstrijkt. Hij zei ook dat deze bezetting vroeg of laat voorbij zal gaan.”

[WAFA, officieel persbureau van de PA, 20 maart 2023]


Evenzo beweerde een vaste columnist van het officiële PA-dagblad dat er niet "één relikwie" is gevonden als bewijs van de Joodse koninkrijken:


“Gedurende 75 jaar van Israëls bestaan ​​hebben zij – en vóór hen westerse archeologen uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, de VS en anderen, die onderzoek en opgravingen uitvoerden zelfs voordat Israël bestond – geprobeerd, maar vonden geen enkel relikwie dat wijst op het bestaan ​​van de vermeende Joodse koninkrijken in Palestina . Daarom was er geen Eerste Tempel en geen Tweede Tempel, en zal er ook geen Derde Tempel zijn in het Arabische land Palestina. ”

[Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 22 maart 2023]


PA: De Joodse heilige plaats de Westelijke Muur is “islamitisch”Officiële verteller van PA TV: “Het is gemakkelijk om van [het Oostenrijkse pelgrimshospice] naar de heilige plaatsen in de oude stad [van Jeruzalem] te gaan, zoals de kerk van het Heilig Graf, de gezegende Al-Aqsa-moskee, de islamitische Al -Buraq-muur (dwz de westelijke muur), en zelfs de Olijfberg.”

[Officiële PA TV, In Its Alleys , 13 maart 2023]

173 weergaven0 opmerkingen
bottom of page