top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Topcannabiswetenschappers onderwijzen online medische professionals


Foto door Stephen Cobb op Unsplash


EduCann, een baanbrekende online cannabiscursus voor artsen, verpleegkundigen, apothekers en medische professionals over de hele wereld, wordt gelanceerd onder auspiciën van het Multidisciplinair Centrum voor Cannabinoïde Onderzoek (MCCR) van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.


Prof. Yossi Tam van de MCCR, zei tegen ISRAEL21C dat hij samen met prof. Elyad Davidson en dr. Yakir Rottenberg van het Hadassah-Hebrew Universitair Medisch Centrum online zal lesgeven over onderzoek, behandelingen en praktijken op het gebied van cannabinoïden.


Nu een toenemend aantal landen het gebruik van medicinale cannabis legaliseert, ontdekte Harvard University dat hoewel patiënten meer willen weten over het potentieel van dit natuurlijke product, veel zorgverleners de behandelingsmogelijkheden overdreven afwijzen vanwege een gebrek aan kennis.


De serie virtuele medicinale cannabis is bedoeld om zorgprofessionals voor te lichten over de therapeutische rol van medicinale cannabis bij bijvoorbeeld het verlichten van door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken, het behandelen van chronische pijn en het behandelen van volwassenen met multiple sclerose (MS)-gerelateerde spasticiteit.


De virtuele cursus met 13 segmenten is ontwikkeld door MCCR in samenwerking met het Yissum -bedrijf voor technologieoverdracht van de universiteit en wordt gedistribueerd in het Engels en Spaans.


Het curriculum behandelt de medische geschiedenis van cannabis, behandelingen, medicijnveiligheid, doorbraken in onderzoek, medicinaal gebruik en praktijken.
44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page