top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Topoefeningen: hoe zet je een tank weer overeind

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Gal Mi Tal.


Hoe zet je een ondersteboven geraakte tank weer overeind? Daar moet op geoefend worden, en dat is precies wat cadetten de afgelopen weken hebben gedaan.


Een paar meter van de drukke gebouwen en de goed onderhouden grasvelden van het trainingskamp, ​​in de "speeltuin" van BHD 20 (een oefenterrein), wachtte de TNA- cadetten een belangrijke les, een les die ze niet kunnen leren in een klaslokaal met airconditioning.


Naast de gesimuleerde vergaderingen die waren opgezet, en tussen het zand, stonden drie omgekeerde Rakem-tanks en één missie: hoe zit je een tank weer overeind.

Foto IDF woordvoerder


Ze kwamen aan bij de "Battle Arena" als onderdeel van de oefening "Blue Lock", waarmee hun hoofdstuk van de oorlog werd afgesloten. Nadat ze in twee teams waren verdeeld, vestigden de cadetten zich in een tent die een bijeenkomst simuleerde en kregen ze een "mand" met storingen waarmee ze te maken kregen. Ze moesten dus hun oordeelsvermogen oefenen, de taken prioriteren op basis van urgentie en uitleggen hoe ze eventuele storingen zouden aanpakken.

Foto IDF woordvoerder


“Van complexe reddingsacties, via het nemen van beslissingen onder druk, tot het uitvoeren van een situatieanalyse met concrete aanbevelingen. Ons doel is om van hieruit denkende en invloedrijke officieren naar voren te brengen in de kaders waarin ze terecht zullen komen”, legt majoor Uri uit, de commandant van de militaire aanvulling, van de hoogtepunten van de oefening: "We proberen hier de cognitieve en fysieke uitdagingen te simuleren die de TNA-officier ervaart tijdens gevechten."


Na voltooiing zullen deze cadetten worden ingezet als bataljon TNA-officieren in de verschillende brigades. Als onderdeel van de operationele actie zullen zij degenen zijn die de strijdende kaders in het veld zullen begeleiden en zullen zorgen voor het voortdurende onderhoud en de competentie van alle het militair personeel in de eenheid - van de persoonlijke wapens van elke soldaat tot gereedschappen zoals tanks of APC's.


Zelfs veel complexere situaties zullen hen tegenkomen, zoals de oorlog heeft bewezen. In geval van ernstige schade aan het schip zullen ze het, soms onder vuur, van het toneel moeten halen en het moeten terugbrengen voor diepgaande reparatie op Israëlisch grondgebied. Ter voorbereiding op de uitdagende missie worden de cadetten in een scenario gegooid waarin ze een omgevallen tank overeind moeten zien te krijgen.

Foto IDF woordvoerder


Na een uitgebreide beoordeling van de situatie benaderen ze de tank en gebruiken ze lange ijzeren kettingen om de zijkanten van de omgevallen tank te verbinden met twee tanks die op hun plaats stonden. Gedurende de hele oefening moeten ze zichzelf ook verdedigen tegen luchtafweergeschut en helpen bij het evacueren van de gewonden.

Foto IDF woordvoerder


Aan het einde moet de cadet die het scenario leidt, de tankchauffeurs te hulp schieten en het voertuig omdraaien. Met meesterlijke delicatesse en berekend ritme kantelen ze de tank op zijn kant en bewegen ze in korte bewegingen, als een dansvoorstelling, om verdere schade zoveel mogelijk te beperken.

Foto IDF woordvoerder


Wanneer de tank zachtjes "op zijn voeten" landt, vullen het applaus en de glimlach op de gezichten van de cadetten de ruimte en weerspiegelen het gevoel van prestatie. “We doen er alles aan om het veiligheidsgevoel van de cadetten te versterken en hen ervaring te geven”, legt majoor Uri uit, “zodat wanneer ze deze gebeurtenis in hun eenheid tegenkomen, ze precies zullen begrijpen hoe het moet worden uitgevoerd en de gedragsregels kennen. en veiligheidsnadruk, en voer deze op een meer verantwoordelijke manier in".

Foto IDF woordvoerder


Als iemand die ongeveer een maand heeft deelgenomen aan de hevige gevechten in de Gazastrook, begrijpt de bevoorradingscommandant heel goed welke aanpassingen nodig zijn voor de training: “Het belangrijkste voor mij is om ze te laten ervaren hoe ze beslissingen kunnen nemen onder onzekerheid, hun vaardigheden te verbeteren om te herstellen van de schok en op een professionele en evenwichtige manier te handelen."


Het huidige platform, zo is majoor Uri ervan overtuigd, simuleert de werkelijkheid heel goed: ‘Zelfs eerdere cadetten zeggen dat het volledig overeenkomt met wat ze in het veld tegenkwamen. We tillen de oefening naar een hoger niveau met meer verdieping in het 'Beacon'-systeem, digitale hulpmiddelen en complexere dilemma's. Alles wat hen zal voorbereiden op de strijd in de werkelijkheid, in veldslagen.


Hij concludeert: “Hun rol is van enorm belang, de reparatie en rehabilitatie van de gereedschappen is noodzakelijk en maakt de manoeuvre mogelijk, het is gevechtshulp voor alles. Dit is een enorm en aanzienlijk voordeel voor onze strijdkrachten en ik denk dat het een enorm voorrecht is om zo veel bij te dragen, vooral in deze tijd."358 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page