israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Troepen van de IDF werden beschoten tijdens operatie in Jenin bij huis terrorist Tel Aviv


In beslag genomen M-16 die door Ahmad as-Saadi werd gebruikt. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens een operatie in Jenin met als doel het huis van Ra'ad Hazem, de terrorist doie in Tel Aviv 3 mensen heeft vermoord, in kaart te brengen voor sloop openden schutters het vuur op de troepen. Hamas roept op tot uitbreiding van de strijd over hele Westelijke Jordaanoever.


Israëlische troepen hebben zaterdag een inval gedaan in het huis van de terrorist op de Westelijke Jordaanoever die de dodelijke schietaanval in Tel Aviv uitvoerde.

De IDF zei dat Palestijnse gewapende mannen het vuur openden op troepen die actief waren in de stad Jenin en andere nabijgelegen dorpen.

Volgens Palestijnse media zouden 13 Palestijnen gewond zijn geraakt bij de gevechten die daarna ontstonden.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Veiligheidstroepen zeiden dat drie mensen werden gearresteerd bij de inval, waaronder een schutter die ernstig gewond raakte bij een vuurgevecht en met een militaire helikopter naar het Rambam Medical Center in Haifa werd gebracht voor behandeling en later overleed.

Islamic Jihad zei dat het de 23-jarige Ahmad as-Saadiwas die bij de gevechten is gedood.


Hij was een veldcommandant in de zogenaamde Jenin-brigade van de militaire vleugel van Islamic Jihad.

Foto via social media


"De IDF zal doorgaan met het uitvoeren van activiteiten op het gebied van terrorismebestrijding en arrestaties waar en wanneer haar strijders dat nodig hebben, om terroristische aanslagen te voorkomen en de veiligheid van de inwoners van de staat Israël te versterken", zei het leger in een verklaring aan het einde van de operatie.


Een woordvoerder van de terreurgroep Hamas prees de Palestijnse schutters die het vuur openden op troepen. "We groeten de jonge mensen van Jenin die moedige heldendaden begaan die de volgende fase in het conflict met Israël bepalen", zei Fawzi Barhum in een verklaring.


Barhum riep op tot “dat het conflict zich uitbreidt tot alle steden en dorpen op de Westelijke Jordaanoever.”


Inmiddels heeft de IDF gezegd dat het troepen rond de veiligheidsbarrière van de Westelijke Jordaanoever versterkt, nadat legerchef Aviv Kohavi had bevestigd dat de terrorist die drie doden in Tel Aviv een gat in het hek had overgestoken.


141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws