top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Turkse president Erdogan stuurt brief met felicitaties voor Onafhankelijkheidsdag


Screenshot YouTube


In een nieuw teken van hoe de banden tussen Israël en Turkije aan het opwarmen zijn, stuurde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag van Israël een brief met gelukwensen aan zijn Israëlische collega Herzog.


In de brief schreef Erdogan: “Ter gelegenheid van de Nationale Onafhankelijksdag van de Staat Israël feliciteer ik Uwe Excellentie en het volk van Israël namens mijn natie en mijzelf.


“In de nieuwe periode in onze betrekkingen, aangekondigd door het bezoek van Uwe Excellentie aan ons land in maart, geloof ik oprecht dat de samenwerking tussen onze landen zich zal ontwikkelen op een manier die onze wederzijdse nationale belangen dient, evenals regionale vrede en stabiliteit."


“Van deze gelegenheid gebruik ik mijn beste wensen voor de gezondheid en het geluk van Uwe Excellentie, en voor het welzijn en de welvaart van het volk van Israël.”


President Herzog heeft na ontvangst van de brief de telefoon gepakt om zijn Turkse collega voor de brief te bedanken en hem en het Turkse volk een gelukkige Eid al-Fitr te wensen.


Herzog zei daarbij: President Recep Tayyip Erdoğan, namens mijzelf en het Israëlische volk wens ik het Turkse volk een gelukkige Eid al-Fitr en bedank ik u voor de felicitatiebrief ter gelegenheid van de 74e Onafhankelijkheidsdag van de staat Israël.


President Erdoğan sprak daarop zijn hoop uit dat de Eid al-Fitr-vakantie vreugde, vrede en affiniteit zal brengen in de hele regio. De twee leiders bespraken het belang van een open en voortdurende dialoog voor het behoud van rust en stabiliteit in de hele regio, vooral in de huidige tijd.


President Herzog bedankte president Erdoğan voor zijn groeten en merkte op dat ze met elkaar moeten blijven samenwerken in het voordeel van beide naties.80 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page